Canada Goose

Sedan starten 1957 har Canada Goose producerat deras signaturdunjackor i sina egna fabriker i Toronto och Winnipeg i Kanada. Se även Canada Goose Black Label, varumärkets lyxlinje med den runda logo-patchen i svart.
Läs mer om Canada Goose

Canada Goose-logo

Jackor & Rockar

Jackor och dunjackor från Canada Goose


Canada Goose är kända för sina ytterkläder och då specifikt Canada Goose jackan. Varumärket startades på 50-talet och har sedan dess förfinat både designen och dess funktionalitet att klara av extremt väderförhållande och de tuffaste klimaten. Jackorna känner man enkelt igen på deras röda och blå runda patch på jackärmen. Deras jordnära mörka färger så som blå, röd, svart och grön är även de något som återkommer säsong efter säsong. Idag hittar man också jackorna i olika print som t.ex. kamouflage i olika färger och toner. Canada Goose jacka ska ses som en investering då dess funktionalitet och tidlösa design kommer hålla hela livet. Som komplement till jackorna kan man idag även köpa västar och accessoarer som t.ex. mössor och vantar. Även kollektionen Canada Goose Black Label har ett brett utbud av jackor och dunjackor.

Canada Goose vinterjackor


Canada Goose har skapat en jacka som blivit en symbol för den varma vinterjackan. Idag förknippar man varumärket med snygga jackor med kvalitet för extremt väder. Män i alla åldrar bär jackan idag. Kalla vinterdagar är herrjackan med luva och päls det självklara valet medan man en höst- eller vårdag kan klä sig bekvämt i en tunnare dunjacka eller väst. De allra varmaste jackorna från Canada Goose är designade för att tåla en temperatur över 30 minusgrader och är därför fodrade med värmande dun, tvåvägsdragkedja och avtagbar luva. Oavsett vilken eller vilka av Canada Goose vinterjackor som man föredrar så är de alla lika enkla att matcha med andra plagg för att skapa en välklädd look. Till exempel går det lika bra att kombinera en ”Canada Goose Chateau Parka” med ett par mörka chinos på väg till jobbet eller ett par sweatpants till gymmet.

Canada Goose dunjackor


Märket förknippas även idag med dun. De varma dunfodrade vinterjackor används flitigt av så väl modemedvetna män som herrar på utmanande exkursion på kallare breddgrader. De dunjackor som är anpassade efter något mildare grader har en komfortabel passform med stretchigt material som går mycket väl ihop med rörliga aktiviteter. Lättviktsdunjackor har på senare tid blivit populära då de enkelt kan komplettera en tunnare jacka eller användas som de är. De är lätta att ta med i packningen eller bära med i väskan. Canada Goose började tillverka lättviktsdunjackor under 2011 och har sedan dess anammat plagget i alla kollektioner, ”HyBridge Lite Jacket” har blivit speciellt känd efter att den vann en tävling i bästa jacka som hölls av ”Outside Magazine” 2011.

Parkas från Canada Goose - The ”Expedition Parka”


I Canada Goose sortiment hittar man även parkas i olika utformningar och färger. En parkas kan även den ha dunfyllning och kännetecknas ofta av en lite längre modell med slät yta. En parkas är en populär modell som bärs av många välklädda män. Använd den till jobbet, skidbacken eller på expeditionen i Antarktis. Canada Goose ”Expedition Parka” har designats i de mest slitstarka material och extrema väder. Jackan ”Expedition Parka” har blivit välkänd som den jackan du bör ha i extrema väderförhållanden som infinner sig i t.ex. Antarktis. Jackan har flertalet gånger varit
omnämnd i press och dessutom varit med i filmer som t.ex. National Treasure med Nicolas Cage och Whiteout med Kate Beckinsale. Jackan ”Expedition Parka” är också en standardutrustning för United States Antarctic Program.