R.M. Williams

Australienska R.M. Williams grundades 1932 med målet att ta fram en känga anpassad till Australiens vildmark. Skorna som är tillverkade i handgjort läder har burits och bärs med fördel i Australiens vildmark såväl som av världens stilikoner. Idag är varumärket välkänt i hela världen och har utökat sortimentet med kläder och accessoarer. Läs mer om R.M. Williams

R.M. Williams-logo

R.M. Williams

R.M WilliamsR.M Williams - Kängor och Boots för herrSkomärket R.M Williams grundades år 1932 i Australien av en man som hette Reginald Murray Williams. Tanken var att ta fram kängor som passar för Australiens vildmark. Med ca 900 återförsäljare världen över, varav 50 i endast Australien, har R.M. Williams idag blivit ett av de populäraste varumärkena för >kängor och boots. Den bra kvaliteten och tidlösa designen på skorna är den bidragande faktorn till den snabbt ökade populariteten.

R.M. Williams Chelsea BootsEn av de mest klassiska och populära kängorna genom tiderna är ett par Chelsea boots, som uppfanns redan år 1837. Chelsea boots är en ankelhög sko, som karaktäriseras av resår på sidorna. Resåren är en snygg detalj men underlättar även på- och avtagning av skon, samt håller den på plats.

Det var denna modell Reginald Murray Williams startade sin verksamhet med, och idag är det fortfarande den populäraste modellen av alla skor i sortimentet. Många Chelsea boots har en ögla på baksidan för att göra det enkelt att dra av och på. R.M. Williams har denna snygga ögla både bak och fram på sina >boots för herr.

Med den höga kvalitén och stilrena designen passar Chelsea Boots perfekt till >basgarderoben. De kan hålla en livstid med rätt skötsel och går att kombinera med nästan alla >herrkläder.

R.M. Williams BlaxlandModellen Blaxland är kängor som tillverkats i handgjord mocka, har låg klack och är avsmalnande över tån. Skorna har en snygg fyrkantig form vid tårna som ger kängan ytterligare karaktär. Yttersulan är i en anti-halk komposition och gör skon stabil vid blött väder. Insidan är i skönt läder.

Blaxland finns i följande utföranden:

>Kastanjebrun känga i handgjort läder
>Rödbrun känga i handgjort läder
>Känga i brun mocka
>Känga i brunt läder


R.M. Williams GardenerR.M Williams populära känga >Gardener Greasy Kip är en känga i svart oljebehandlat kalvskinn som är gjord med bra grepp för halt underlag. Yttersulan är i gängad gummi vilket ger bra grepp vid halt underlag.

Svarta skor är alltid ett säkert kort att införskaffa, och ett måste för den stilrena garderoben! Ett par svarta boots som är stilrena och passar till allt kan aldrig gå fel. >Svarta kläder fungerar för i princip alla tillfällen.

R.M. Williams WentworthModellen Wentworth är en Chelsea boot i handgjort läder. I sortimentet finns en >brun känga med låg klack som med den snygga bruna färgen både är diskreta men samtisigt piffar upp ett par >byxor eller >jeans.

R.M. Williams storleksguide kängorDå skorna är tillverkade i Australien har de en Australiensisk storlekstabell. Tänk på att läder är anpassningsbart och töjer sig, så om skorna sitter lite tajt i början är det helt normalt. Dock ska de inte kännas alldeles för tajta, om de är för trånga bör du välja en storlek större. För skorna från R.M. Williams som finns i Man of a kinds sortiment gäller följande storlekar.

Storlekstabell för R.M. Williams kängor:

Nedan ser du vilka storlekar R.M Williams i europeiska storlekar. Skorna sträcker sig från storlek 40 till 45. Väger du mellan två storlekar rekommenderar vi dig att välja den större, så du får plats med tjockare strumpor och eventuellt en extra sula som både skapar högre komfort och är värmande.

40 = 6.5
41 = 7
41.5 = 7.5
42 = 8
43 = 8.5
43.5 = 9
44 = 9.5
45 = 10