Stone Island

Stone Island grundades 1982 och är en symbol för forskning inom fibrer och textilier, applicerad på en innovativ design. Det italienska sportvarumärket för män har en unik förmåga att arbeta på det färdiga plagget, genom kontinuerlig experimentering med färgning och behandlingar. Idag identifieras Stone Island framförallt av den avtagbara patchen med en broderad kompass.
Läs mer om Stone Island
Se även Stone Island Shadow Project

Stone Island-logo

Jackor & Rockar

Stone Island JackorStone Island är ett märke känt för sina funktionella, tekniska jackor som med sin design och nytänkande mentalitet bjuder in till både färg, form och komfort. Stone Islands jackor är funktionsbaserade i modern tappning. Designen känns igen på t.ex. de ofta förekommande bröstfickorna men även på de nyare varianterna med dragkedja. Deras kollektioner inspireras bland annat av militära och marina drag.

Jackor som kombinerar stil och bekvämlighet


Bland Stone Islands jackor finner du bland annat bomberjackor, parkas, dunjackor och västar som alla anspelar på en informell stil med hög funktionalitet. Jackorna är ett modernt val för den stilmedvetne mannen som vill utöka sin garderob med det där lilla extra.

Herrjackor med funktion


Funktionaliteten är något som Stone Island lägger stor vikt vid, En jacka ska samtidigt som den är snygg även vara ett exemplariskt plagg i olika situationer och väder. Stone Island utvecklar ofta sina egna material med olika fibrer och tyger och då de blivit kända för sin nytänkande design och teknik har flera typer av material varit återkommande i deras kollektioner.