Stone Island

Stone Island grundades 1982 och är en symbol för forskning inom fibrer och textilier, applicerad på en innovativ design. Det italienska sportvarumärket för män har en unik förmåga att arbeta på det färdiga plagget, genom kontinuerlig experimentering med färgning och behandlingar. Idag identifieras Stone Island framförallt av den avtagbara patchen med en broderad kompass.
Läs mer om Stone Island
Se även Stone Island Shadow Project

Stone Island-logo

Overshirt

Stone Island overshirts


Overshirt är ett modernt plagg som många varumärken har börjat introducera i sitt sortiment. Plagget beskrivs som en blandning mellan skjorta och jacka och kan användas i båda syften. Stone Islands overshirts för herr använder du alltså som den är eller över andra plagg. I och med att de är relativt tunna är de det perfekta valet en ljummen sommarkväll på samma sätt som de fungerar som en vanlig skjortaunder en varmare jacka. En overshirt är dessutom ett bra alternativ till kavaj när du inte vill känna dig lika uppklädd men fortfarande välklädd. Stone Islands overshirts kännetecknas ofta, likt deras övriga överdelar, av den avtagbara loggan med en kompass broderat på ärmen.

Overshirts för herr med dragkedja eller knappar


Overshirts är vanligtvis utformade med dragkjedja eller knappar framtill och har inte sällan bröstfickor. Stone islands overshirts finns i flera olika material. Bomull är vanligt förekommande och finns i både tunnare och tjockare modeller. En variant är en overshirt i manchester där man istället för den avtagbara patchen har broderat kompassen direkt på ärmen. Stone Islands plagg har ofta heltäckande färger som ligger nära naturen som t.ex. grönt, blått, beige och svart.

Överskjortor


Ofta använder man den engelska termen ”overshirt” även på svenska men man kan också säga ”överskjorta”. Likt det engelska uttrycket så syftar ordet främst på att plagget är som en skjorta men att man bär den över andra plagg. Det som främst skiljer en overshirt från en vanlig skjorta är att man inte har en overshirt instoppad i byxorna utan låter den hänga utanför som en jacka.