Stone Island

Stone Island grundades 1982 och är en symbol för forskning inom fibrer och textilier, applicerad på en innovativ design. Det italienska sportvarumärket för män har en unik förmåga att arbeta på det färdiga plagget, genom kontinuerlig experimentering med färgning och behandlingar. Idag identifieras Stone Island framförallt av den avtagbara patchen med en broderad kompass.
Läs mer om Stone Island
Se även Stone Island Shadow Project

Stone Island-logo

Tröjor

Stone Island Tröjor


Stone Islands tröjor är framtagna för den modemedvetna mannen som är ute efter komfort och stil i samma plagg. Tröjorna finns i olika utföranden så som långärmade, stickade, ziptröjor, tröjor med halv zip, med fickor, krage och med luva. Färgerna sträcker sig i allt från vitt och svart till marinblått, rött, gult och grönt. Många toner är dova och passar utmärkt till t.ex. denim och andra byxor i lite sportigare material.

Tröjor i olika material


Stone Island är kända för sina unika material och behandlingar. Deras tröjor är ofta gjorda i 100% bomull och kan tvättas i 30 eller 40 grader men det finns också varianter som är mer känsliga och behöver handtvättas.

Stone Island – Italiensk design


Stone Island är det italienska innovativa designermärket som är känt för sina funktionella och modemedvetna plagg. Plaggen är märkta med loggan som visar en kompass som dessutom är avtagbar. Bland sortimentet hittar man alla plagg en man behöver i sin garderob. Deras tröjor, sweatshirts och hoodies är speciellt kända för sin komfortabla design. Likt Stone Island skjortorna så har även några av deras tröjor designats med deras kännetecknande stora bröstfickor.

Herrtröjor för den stilmedvetna mannen


Varje stilmedveten man behöver minst ett Stone Island plagg i sin garderob. En Stone Island tröja eller t-shirts kan man enkelt kombinera med ett par snygga jeans, shorts eller sweatpants. Tröjorna används ofta av män med en lite sportigare stil som samtidigt vill unna sig något stiligt och funktionellt.