STIL
Back to the office

Efter en välbehövlig ledighet är det nu dags att återvända till jobbet. Vissa gör det i kostym, andra i tröja och byxor. Oavsett vilken klädkod som råder på din arbetsplats bör du se till att återvända med stil. Låt oss hjälpa dig på vägen till ett stilfullare 2020.Read More

Läs artikel

Bubblig stämning, glitter och glamour. Det är nyår i sitt esse. Hur du väljer att ringa in det nya året är självklart upp till dig, men här kommer lite hjälp på traven!

Read More

Jullovet är en perfekt tid för att ladda batterierna och för att mysa, men det ger också en möjlighet att prova på nya saker. Eftersom det bara är dagar kvar till julledigheten har vi satt samman våra favoritaktiviteter att göra under lovet.

Read More

December har anlänt och det börjar bli läge att fundera på vilka julklappar som måste införskaffas. Därför tänkte vi att det kunde vara fint med lite hjälp på traven. Detta är vad vi på Man of a kind önskar oss i jul.

Read More

Black Friday närmar sig med stormsteg och vad passar då bättre än en hyllningspost till kläder i svart? Håll till godo, detta är de svarta kläder du borde spana in!

Read More

Det är något otroligt charmigt med den fulsnygga jultröjan, det är svårt att förneka. Den hör liksom hemma på jul, precis som Karl Bertil Jonsson och prinskorv. På Man of a kind kallar vi dock tröjan The Handsome Christmas Sweater.

Read More

Varje säsong åker våra inköpare land och rike för att finna de bästa plaggen och accessoarerna. Som experter på herrmode har vi även i år bett dem välja ut sina inköpsfavoriter för höst- och vinterkollektionerna.

Read More

Med fingertoppskänsla för estetik och minimalism, och en stor portion business, lanserade den amerikanska, numer kultförklarade designern det som skulle komma att bli ett av världens mest ikoniska klädmärken: Calvin Klein Limited.

Read More

Handskarna är det kallare halvårets kanske viktigaste accessoar. Dessvärre glöms de ofta bort. Det är synd, eftersom ett par välsittande handskar är en stilmarkör av rang. Men hur skall ett par handskar egentligen sitta? Och hur skall de se ut i år?

Read More

När kylan drar över landet är det inte alls ovanligt att man köper på sig de största dunjackorna på marknaden. Det är en naturlig reaktion på den bitande kyla som komma skall. Vi alla gör det, som på autopilot. Men det går också att hålla sig varm med lager på lager. Vi guidar dig i hur du klär dig för kylan utan att tumma på vare sig kvalitet eller stil.

Read More

Så du har precis kittat upp dig med en ny dunjacka inför vintern. Då kan det vara klokt att se till att inte vanvårda dunjackan. Eftersom man faktiskt skall kunna använda ens dunjacka fler säsonger än en. Men hur gör man för att på bästa sätt vårda och tvätta ens dunjacka?

Read More

Vi ser ingen anledning att tumma på stilen bara för att temperaturen sjunker. Med bara lite kreativitet går det att vara snyggare än under hela året - trots att det är kallt ute. Med rätt sorts kläder klarar man både arktisk kyla och tropisk hetta. Och med rätt designer bakom är det inte alls en omöjlighet att du dessutom ser riktigt bra ut. Dunjackorna är vinterns viktigaste plagg, men vilka bör du titta lite extra på? Och hur bär du dem bäst? Det här är våra favoriter denna vinter.

Read More
Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Jackor & Rockar

Ytterkläder av bra kvalitet
Om det är något vi i Sverige behöver så är det bra ytterkläder. De ska stå emot väder och vind samtidigt som de gärna får vara snygga och passa ens personliga stil. Föredrar du en duffel eller en rock?

Välj jackan utifrån din personliga stil
Ytterkläder kommer i flera utförande som passar olika årstider och väder. Till våren och sommaren passar till exempel en snygg skinnjacka eller bomberjacka in i garderoben, medan det till höst och vinter passar bättre med dunjackor eller rockar av olika slag. Regnjackor kanske man inte alltid tycker är de snyggaste plaggen, oftast tillverkas de för att vara praktiska och skydda mot vädret. Det finns dock även jackor som skyddar mot regn samtidigt som de också är snygga och moderiktiga. Under en regnig höstdag är det perfekt att använda en regnjacka ur vårt sortiment. Den kommer att hålla dig och dina kläder torra medan du är ute i farten på stan eller mellan arbetet och hemmet.

Ytterkläder med fokus på praktikalitet
Finns i flera olika utförande
Passar i alla väder
Passar den modemedvetna mannen
Passar in med ens outfit
Ett stort urval av jackor
Ytterkläder finns i flera olika utföranden och stilar som passar allt från den sportiga till den mer modeinriktade. På sommaren när det inte behövs så tjocka jackor är jeansjackor eller skinnjackor bra att komplettera garderoben med. Olika typer av jackor så som exempelvis en jeansjacka kan se väldigt olika ut beroende på hur man vill ha den. Det finns de lite mer tuffare och ovanliga modellerna med detaljer som slitage eller färg och så finns såklart de mer traditionellt blå jackorna. Mot vintern när det krävs varmare kläder kan man exempelvis välja mellan en snygg dunjacka eller en stilren rock. Allt beror på vilken stil man har eller vill ha under vinterhalvåret.

Bra skötsel är A och O
Om man vill att ytterkläder ska hålla länge gäller det att man sköter om dem väl. En jeansjacka ska du inte tvätta med tvättmedel som innehåller blekningsmedel och du bör tvätta den tillsammans med plagg som är av samma färg. Detta gäller speciellt om du tvättar mörk denim. Använd inte sköljmedel och låt hängtorka för bästa resultat.

Vi har ett stort utbud av ytterkläder
Hos oss på Man of a kind kan du köpa den perfekta jackan för dig och i din stil. Oavsett om det är sommar eller vinter har vi ytterkläder som är perfekta och skyddar dig och dina kläder i alla slags väder.