STIL

Accessoarer att bära i höst

“Clothes without accessories is like sex without orgasms”. Det är dem bevingade orden av den numer legendariska smyckesdesignern Robert Lee Morris. I mångt och mycket är citatet väl preciserat. Kläder är den stapelvara vi behöver av rent praktiska skäl. De håller oss varma och skyddar oss från farligt UV-ljus. Självklart är citatet en aning tillspetsat. Och naturligtvis är det så kläder tillför mer än bara nödvändig bekvämlighet, men en outfit utan accessoarer är långt mycket mer trist än en outfit med väl avvägda accessoarer.

Bästa accessoarerna i höst

 

När vi på Man of a kind pratar om accessoarer är det viktigt att inte begränsa begreppet till ringar eller klockor. Manliga accessoarer har så mycket större potential än så. Men vilka accessoarer bör du se till att inkorporera i din höstgarderob?

Ett urval av höstens accessoarer

 

Paul Smith

Leather Bucket Ryggsäck
7 999 kr

Ryggsäcken

Hösten innebär en återkomst till rutinerna. Tillbaka till jobbet, tillbaka till skolan. Hösten innebär i de allra flesta fallen att du kommer behöva en snygg, praktisk väska att bära både dator och papper i. Ryggsäcken är en av de mest stilsäkra alternativen, och Paul Smiths version är en av höstens mest omtyckta. Den kommer i en ljus skinnkvalitet, vilket kommer resultera i en elegant patina.

Corneliani

Skinnhandskar
2 499 kr

Skinnhandskar

När graderna sjunker och du skall ge dig ut, är ett par promenadhandskar din bästa vän. Inte bara är det praktiskt, det är jäkligt elegant också. Men vi befarar att bära handskar kommit att bli en kunskap som gått förlorad. Det är mer regel än undantag att män köper på sig ett par skinnhandskar i storlek large, när händerna inte är större än genomsnittet. Det är kontraproduktivt. Eftersom det resulterar i ett par sladdriga skinnhandskar på handen. Det, kära läsare, är inte särskilt snyggt. Istället föreslår vi att du investerar i ett par kvalitetshandskar från Corneliani, i rätt storlek. Generellt brukar man säga att handsken skall vara mindre än förväntat. Då skinnet alltid töjer sig. Tänk på samma sätt som när du köper jeans. Det skall inte vara obekvämt, men en aningen åtsittande är inte farligt!

Ett andra urval av accessoarer till hösten

 

Moncler

Sciarpa Blockrandig halsduk
3 499 kr

Halsduken

Vi skulle vilja påstå att det har varit en blåsig höst, än så länge. Den kalla luften har en makalös förmåga att hitta in under både jacka och tröja. Bästa botemedlet mot blåst och kyla är en halsduk - och om du ändå går i tankarna på att skaffa dig en ny finns det ingen anledning att inte gå för en riktigt schysst en. På Man of a kind är vi svaga för Monclers tricolor. Det är något med det röda, vita och blå tillsammans. Det bara fungerar.

Moschino

Multi M Axelremsväska
3 399 kr

Axelremsväska

Axelremsväskan gjorde storslagen entré i modevärlden för något år sedan. Och sedan dess har den inte avtagit i popularitet. Vi rekommenderar att överväga att kitta upp dig med en axelremsväska inför hösten. Eftersom vi kan garantera dess ohotade status i flera säsonger till. Skall du investera i en, föreslår vi att du investerar i Moschinos variant. Det är en liten och smidig axelremsväska, som är fylld med logos från Moschino Couture-linje. Väskan har borttagbara och justerbara axelband, som gör att det är möjligt att bära den både sidleds över kroppen och rakt över kroppen.

Dsquared2

Superior Keps
1 599 kr

Kepsen

Oktober är den månad där hösten står i zenit, men ändå inte är för kallt för att bära keps. Det är egentligen bara under de kallaste månaderna en schysst keps inte fungerar att bära. Dessutom gör den här kepsen sig väldigt väl till i princip alla andra kläder som hör till en höstgarderob. Bröderna bakom Dsquared2-succén kommer från Kanada, men är noga med att låta textilierna komma från Italien. Den här kepsen kommer med en broderad patch som anspelar på deras nordamerikanska arv. I vårt tycke blir det inte bättre än såhär.