LIVSSTIL

Aktiviteter att göra i sommar

Det är juni och solen har börjat leta sig in över landet. Det är varmt ute, och vi avundas den som redan har börjat bygga på en snygg solbränna. På Man of a kind börjar vi redan nu tänka på högsommaren. Som tur är, är sommaren bara i sin linda. Men vilka aktiviteter skall man bäst fylla sin sommar med?

 

Konserter och festivaler

Konserter och festivaler är en av de största fördelarna med sommaren. Att vara i gott sällskap och få lyssna på bra musik i hög volym - dessutom i strålande sol, är en ynnest. När somrarna börjar inleds festivalernas tid på året, och det finns så mycket bra att välja på både i Stockholm och runtom i landet. Lollapallooza, Way out West, Summerburst är bara några av de återkommande festivalerna som är väl värda besöken denna sommar.

 

Behöver du en rejäl dos inspiration inför sommarens festivaler?

Läs: Sommarens festivaler och festivalmode

 

Åk på roadtrip

Det är något alldeles speciellt med att sätta sig i bilen, med bra sällskap, och bara köra. Förslagsvis uppåt i landet. Vi vill verkligen slå ett slag för att utforska Sverige norrut. Det är lustigt hur 75% av den svenska befolkningen bor söder om Jämtlands län, när Jämtland ligger i mitten av landet, och därför inte åker uppåt. Sverige är ett fantastiskt vackert land med unik natur. Men för många svenskar är de nordligaste delarna av landet outforskade. Vi föreslår att du under ledigheten packar bilen full med nödvändigheter, och kör uppåt. Att köra längs vattendrag, idylliska småstäder och till råge på allt se renar - överallt - är en upplevelse. 

Res utomlands

Juli är månaden då de flesta svenskar har ledigt, och under dessa fyra veckor är det inte ovanligt att man väljer att åka utomlands. I värsta fall kan den svenska sommaren bli en vädermässig besvikelse, och då lockar en resa med solgaranti ganska mycket. Under juli-månad ockuperas turistländerna Spanien, Grekland, Italien och Frankrike av mat-, kultur-, och soldyrkande svenskar. Och det är inte alls konstigt att det är så. Dessa fyra länder är otroliga resmål - med otroligt mycket att uppleva.

 

Skall ni utomlands i sommar? Spana in vår lista över sommarens resmål.

FOTO: Pexels

Staycation - turista i din egen stad

Har du bestämt dig för att du inte skall resa utomlands i sommar? Det behöver inte på något sätt vara en sämre sommar för det. Vi vill verkligen slå ett slag för att turista i sin egen stad. Det är en aktivitet att göra i sommar som många låter bli. Försök istället göra det absolut bästa av sommaren och passa på att turista i din egen stad, det är ett underskattat sätt att uppleva staden du bor i. Du kommer garanterat upptäcka nya pärlor, som du inte kände till innan: restauranger och barer som visade sig vara fantastiska. Eller en badplats som är charmigt pittoresk, och oupptäckt. Du kommer tacka oss senare.

 

Tips: The Winery Hotel som ligger nära Mall of Scandinavia i Solna har blivit utsett till en av världens bästa takbarer av tidningen Vogue! Bor du i Stockholm lovar vi att hotellet som erbjuder härlig takpool och vinomater inte kommer att göra dig besviken. 

Grilldagar

Det finns inte någon årstid som är lika synonym med grilldagar- och kvällar som sommaren är. Att grilla, med solen i ögonen, med vänner eller familj är en av de bästa aktiviteterna att göra under sommaren. Smaken och känslan av att grilla är otrolig. Kanske är det för att den är så efterlängtad efter alla månader av midvinter och kyla. Och kanske är det just därför det är vår absoluta favoritaktivitet att göra under sommaren. Vi kryssar fingrarna för att det denna sommar inte råder grillförbud - och om det inte gör det ser vi ingen anledning att inte grilla så mycket du bara kan.

BILD: Flickr