STIL

Alla hjärtans dag: Date night

Kvällar som alla hjärtans dag är speciella. De kommer med förväntan och förhoppningar, men de kommer också med en ofrånkomlig press. Alldeles oavsett om du bestämmer dig för att ta ut din partner på en restaurang med vita dukar, eller om du är osäker på om din dejt ens är en dejt - gör du klokt i att anstränga dig.

När det handlar om dejting, och att träffa nya människor, vill man alltid visa sig från sin bästa sida. Det är naturligt. Du ger dig själv en stor fördel om du gjort förarbetet och gett din klädsel en extra tanke. Med några handfasta tips från oss på Man of a kind blir förberedelserna inför dejten lite enklare.

 

Vid första anblick kan denna kompott av produkter och artiklar verka malplacerade, men det enskilt viktigaste när du skall träffa någon är att se välvårdad ut; det innebär både snygga kläder och att lukta gott. Det är A och det är O. Med det som utgångspunkt ligger kvällen framför dina fötter. Vår avdelning manlig depå är första anhalt du bör besöka inför en kväll som denna. Där finns tips och förslag på branschens i särklass bästa produkter för både hudvård och hårvård.

 

Fräsch, len och väldoftande

För det första bör du börja med att investera i en body cream. Den du ser på bilden är, i vårt tycke, en av de bästa. Det är kanske det enklaste tipset som ger störst effekt. Och är något du kommer tacka oss för att vi tipsat om. Massera in krämen, efter du duschat, på kroppen för att hålla huden mjuk och len. Det ger dig också en bra bas för god kroppsdoft för resten av kvällen. Därefter kan det vara fräscht att renraka sig. Om du är i behov av att kitta upp dig rekommenderar vi tyska Mühles rakningsset. Det kostar lite, men är en investering som betalar tillbaka genom lojalitet under många, många år. Parfym då? Att hitta en parfym som passar är olika från person till person men vår favorit just nu är den populära doften Bottled från BOSS. Denna är en av varumärkets mest sålda dofter med toppnoter av äpple som går över till hjärtnoter av kanel. Doften firar 20 år och erbjuder nu en förpackning i limiterad utgåva till extra bra pris. En doft som garanterat kommer att gå hem på dejten. 

 

Den perfekta outfiten 

Med kroppen, doften och rätt känsla avklarad är det dags för nästa steg. Kläderna säger så mycket om vem, och kanske framförallt hur, du är. En långärmad skjorta från NN07 är ett säkert och stilrent kort. I denna relativt svala skjorta (lyocell- och linneblandning) i off white kommer du se välklädd, men inte uppklädd ut. Om du lagar maten hemma kan du, lite avslappnat, rulla upp ärmarna. Bär skjortan utanpå ett par croppade garbadine-byxor från Calvin Klein. Till alla hjärtans dag är det schysst att inte välja jeansen, utan istället köpa ett par byxor med aningen formellare känsla i tyget. Dessa byxor kommer du dessutom få stor nytta av vid senare tillfällen, då de är väldigt mångsidiga.

 

Avsluta din outfit med ett par schyssta sneakers. Våra favoriter just nu är Dsquared2´s retroinspirerade skor med kraftig sula i naturgummi. Det kröner en bra alla hjärtans dag-klädsel. Och glöm för all del inte att investera i nya, fräscha underkläder. Det är jäkligt tråkigt att avsluta middagen med att klä av sig både skor och byxor för att inse att strumpor och kalsonger passerat bäst före-datum.

Bamford

Rose Body Cream 
495 kr

BOSS

BOSS Bottled 20th Anniversary EdT 
310 kr (-50%)

CDLP

3-Pack Boxer Trunk 
699 kr

NN07

Sixten Button-Down Skjorta 
1 299 kr

Calvin Klein

Techno Garbadine Byxor 
1 299 kr

CDLP

5-pack Bamboo Strumpor 
649 kr

Dsquared2

Rapper's Delight Sneakers 
4 599 kr

MÜHLE

LISCIO Rakningsset med säkerhetsrakhyvel 
1 249 kr