STIL

Åtta nyckelplagg för vårgarderoben

Varmare väder närmar sig, men är din garderob redo för det? Varmare väder innebär inte bara sol och blå himmel utan också ofta regn och blåst. Vi tipsar om åtta nyckelplagg för den ultimata vårgarderoben.

 

1. Denimjackan är en mångsidig favorit

 

En jeansjacka är potentiellt den mest mångsidiga jackan. Eftersom du lika enkelt kan klä ned eller upp den. Det är lika snyggt att bära den över skjorta med slips som det är att bära den till mörka manchesterbyxor. Att jeansjackan varit en tillförlitlig jackmodell ända sedan början på 1900-talet förstärker verkligen epitetet garderobsklassiker.

 

Topmans creative director Gordon Richardson beskrev det som en ”all-season essential”. Med svenska mått mätt är det nog svårt att hålla med om, men vi står definitivt bakom att det är ett riktigt bra säsongs-alternativ.

Tom Ford

Icon Denim Jeansjacka 
9 999 kr

Helmut Lang

Masc Trucker Jeansjacka 
4 499 kr

Kenzo

Bamboo Tiger Jeansjacka 
4 399 kr

Jeanerica

Kort Jeansjacka
1 999 kr

2. Vita sneakers - det är alltid rätt

 

Förmodligen har du ett gäng sneakers du varierar emellan. Men kasta ett öga på dem och se om det kanske inte är så att du faktiskt behöver uppdatera vårgarderoben med ett par krispigt vita sneakers. Det blir aldrig fel. Och var inte rädd för att satsa på något annat än de vanliga vita skorna. Inför våren är det högsta mode att ha skor i modell större och det blir inte sämre om de också är retroinspirerade.

Moncler

New Monaco Sneakers
3 699 kr

Jil Sander

Lake Sneakers 
5 499 kr

Dsquared2

Rapper's Delight Sneakers 
4 599 kr

Eytys

Angel Patent Sneakers
2 799 kr

3. En okonstruerad blazer

 

Om du satsar på en avskalad kavaj utan innanmäte i en lugnare ton är det basically den enda kavaj du behöver äga. Då är naturligtvis inte kostymen inräknad. För det måste du åtminstone ha en. Men en kavaj med italiensk axel, och inte brittisk, är det säkraste kortet du kan ta tillhanda för att se välklädd och snygg ut - utan att för den sakens skull upplevas som stel. Investera i en kavaj, skuren ur ett naturligt material med en kombination av linne och bomull eller en i borstad ull. Det kommer du aldrig ångra.

L.B.M. 1911

Tom Regular Blazer 
4 499 kr

Morris

Prince Of Wales Kavaj 
3 299 kr

Calvin Klein

Glen Check Okonstruerad Blazer 
3 499 kr

Canali

Glencheck Kavaj 
10 499 kr

4. De ljusa jeansen

 

Precis som i fallet denimjacka är jeans en odödlig klassiker som (om det ens är möjligt) gör sig ännu bättre på våren än tidigare på året. Framförallt i en ljusare nyans. Vi rekommenderar att bära jeans i en ljusare ton på våren eftersom det bidrar till en mer avslappnad look, och blir lättare att kombinera med övriga plagg. Vi rekommenderar också att ha jeansen i en lite rymligare passform, och gärna med hög midja. Rent visuellt är längre ben än överkropp alltid att föredra framför det omvända. Ta en titt på dessa alternativ:

Our Legacy

Second Cut Jeans 
1 999 kr

A.P.C.

New Standard Jeans 
1 699 kr

Eytys

Benz Twill Vida Jeans 
1 999 kr

Ermenegildo Zegna

Regular Fit Jeans 
3 999 kr

5. Ytterplagget för en regnig dag

 

Vi har precis fyllt på lagren med regnjackor. Svenska Stutterheim har redan hunnit etablera sig som marknadsledande i Skandinavien. Stutterheim gör alla sina produkter för hand. Rains är ett annat skandinaviskt märke som gör det riktigt bra. De designar både långa och korta regnkappor, vilket ibland kan vara skönt. Personligen ser vi gärna regnjackor i andra färger än svart. Det adderar en fräsch känsla till klädseln. Bär den med ett par vita sneakers och ljusa jeans för en schysst vårstil.

Stutterheim 

Stockholm Regnrock
1 999 kr

Stutterheim 

Stockholm Regnrock
1 999 kr

Rains

Regnjacka 
749 kr

Rains

Lång Regnjacka
849 kr

6. Huvudbonaden som funkar

 

Enligt oss är keps, fiskehatt och hatt alla bra val att bära i mars, april och maj. En huvudbonad fungerar som en kompletterande accessoar. Använd den de dagar du inte orkar fixa frisyren och du ser ändå välvårdad ut. Eller så använder du den även de dagar du fixat till dig. Hur som helst är det den accessoar, tillsammans med solglasögonen och klockan, som höjer stilnivån mest. Vi tycker om dessa:

Stone Island

Logo Patch Keps 
899 kr

C.P. Company

Logo Keps 
749 kr

Moncler

Berretto Keps 
1 299 kr

Dsquared2

Bionic Fiskarhatt 
3 199 kr

7. Rundhalsade tröjan

 

En outfit är bara så bra som den svagaste länken; se därför till att basplaggen sitter. Personligen bär vi ofta de rundhalsade tröjorna rätt mot huden. Plaggen har en materialkomposition som tillåter det i och med att kvaliteten andas. Oavsett om du alltid har en t-shirt under eller inte, så är den rundhalsade tröjan en vårklassiker som fungerar som allroundern när vädret är opålitligt. Bär tröjan under en väst eller bara som den är.

L'Homme Rouge

Needs Tröja
999 kr

Stone Island

Knit Crew Tröja 
2 149 kr

Kenzo

K Colorblock Tröja
2 699 kr

Moncler

Logo Stripe Sweatshirt  
3 699 kr

8. Overshirt

 

2014 exploderade klädbutikerna när overshirten introducerades för den breda massan. Det är 2010-talets hetaste jackmodell. Och med all rätt. Det är ett plagg lika mångsidigt som denimjackan. Du kan så enkelt klä upp eller ned den och med en overshirt höjs stilnivån på varenda klädsel direkt. Vi tycker bäst om overshirts i rejälare material som bomull och bomullsmixar. Eftersom plagget från början var ett plagg tillverkat för gruvarbetare och knegare på tågrälsen. Tiger of Swedens chefdesigner sade det väl. Han beskrev det såhär:

 

”With the boundaries between the seasons becoming increasingly blurred, the overshirt is the perfect hybrid style. With boxier proportions and a generous cut, it is perfect for layering over the top of a T-shirt or lightweight knitwear.”

Whyred

Alan Skjortjacka 
1 699 kr

Calvin Klein

Workwear Overshirt Jacka 
1 799 kr

Stone Island

Poplin Overshirt 
2 649 kr

HOPE

Linne Skjortjacka 
2 499 kr