MEET THE BRAND

Meet the brand: Canada Goose

År 1957 började historien skrivas om det varumärke som idag är känt som den världsledande tillverkaren av ytterkläder för arktiskt klimat. Sedan 50-talet har Canada Goose försett världens befolkning med ytterkläder som tål de tuffaste av klimat utan att kompromissa på stil-faktorn - en kombination som gjort att varumärket burits av såväl bergsbestigare som film-team på Antarktis och tusentals män och kvinnor världen över i mer… vardagliga situationer.

Svart jacka från Canada Goose

 

I en lagerlokal i den kanadensiska staden Toronto såddes det första fröet till varumärket som senare kom att bli Canada Goose. Då namngavs varumärket, som grundades av Sam Ticks, till Metro Sportswear Ltd. och tillverkade ullvästar, regnjackor och dräkter anpassade för att köra snöskoter. Först 20 år efter etableringen anslöt grundarens svärson till företaget och introducerade för första gången dunet till varumärket. Detta genom att svärsonen, David Reiss, uppfann en maskin som på ett effektivt sätt kan fylla dun i kläder. Uppfinningen blir början på en ny era - en era som pågår än idag. 

 

Innovativ mentalitet och textil-teknologier

Uppfinningen är ett av många bevis på den innovativa mentalitet som präglar Canada Goose. Innovation och kompromisslöshet är två av varumärkets ledord som genomsyrar hela verksamheten. Den kanadensiska ytterplagg-tillverkarens innovation har tagit uttryck i många nya textil-teknologier. En av de mest betydande innovationerna för varumärket är de lättvikts-produkter som lanserades år 2011. Jackorna, som produkterna i huvudsak bestod av, fungerar ypperligt för varierande klimat och högintensiva aktiviteter som exempelvis skidåkning.

 

Det andra ledordet; att Canada Goose inte kompromissar på varken form eller funktion syns i varumärkets otroliga förmåga att kombinera dem båda. Köper du ett plagg från tillverkaren håller den för livet och dess klassiska design gör att du kan bära den lika länge.

 

Canada Goose Black Label

Tidigt bestämde Canada Goose sig för att plaggen skulle vara det självklara valet oavsett om jackan skulle bäras under en arktisk expedition eller en runda på stan i någon av världens moderiktigaste städer. Detta vittnar ett av Canada Goose undervarumärken, Canada Goose Black Label, om. Black Label riktar sig till den urbana mannen eller kvinnan och erbjuder en förfinad och estetiskt tilltalande funktionalitet. Genom innovation och kompromisslöshet ser Canada Goose till att vara det självklara valet idag, imorgon och oavsett tillfälle.

 

Made in Canada

Att kläderna än idag tillverkas i Kanada är en av varumärkets främsta stoltheter, inte minst för att det möjliggör för varumärket att vara nära såväl det tuffa vinter-klimatet som storstaden. Därigenom kan varumärket införliva sitt löfte om hög kvalité vid alla tillfällen. Varumärket har också gjort ett tydligt ställningstagande om att Canada Goose alltid kommer att vara “Made in Canada”.

 

Här hittar du allt från Canada Goose och här hittar du allt från Canada Goose Black Label.

Canada Goose 

Expedition Parka Dunjacka 
10 299 kr

Canada Goose Black Label

Black Label Ventoux Parka 
8 299 kr

Canada Goose 

Freestyle Crew Dunväst 
4 199 kr

Canada Goose 

Brookvale Dunjacka 
4 899 kr