LIVSSTIL

Dags för weekendresan?

Under januari och februari är det av förklarliga skäl många av oss svenskar som flyr landet. Även om det bara är för en helg där chanserna för att exponeras för sol ökar och möjligheten ges att komma bort från den bitande kylan är det ofta nog för att fylla på energi-depåerna. Weekend-resan är på många sätt perfekt men utmanar oss i att packa smart; inte minst eftersom vi ofta reser lätt. Här kommer en fulländad guide för hur du blir bättre på konsten att packa.  

 

Anledningen till att packningen inför weekendresan är en konstform beror på att vi ofta åker dit med enbart handbagage. I denna begränsade yta, där 55x40 är ofta utgör måtten för max-storlek, gäller det att välja sina strider. Följ denna checklista och vi garanterar att du inte kommer behöva ägna tid på plats åt att planera outfits och istället kan njuta av allt staden du besöker har att bjuda på.

Steg 1: Vad packar du i?

Att åka på weekendresa ger dig anledning att införskaffa en riktigt snygg weekendbag. När denna väl är på plats underlättas dessutom resandet enormt eftersom weekendväskan är utformad för att på en liten yta få med sig alla nödvändigheter. Weekendbags för herrar finns i alla prisklasser och gör helt klart resan såväl enklare som snyggare

Steg 2: Undvik den största pack-fällan

Många av oss känner säkert igen oss i att packa i sista minuten. Till det vill vi ge oss själva och alla andra ett varningens finger. Sista-minuten-packningen resulterar nämligen i majoriteten av fallen i att vi har alldeles för mycket med oss, som dessutom aldrig blir använt samt att vi behöver lägga tid av resan på att fantisera ihop outfits av de som råkade hamna i väskan. Känner ni kanske igen er? Genom att packa med framförhållning är oddsen för en lyckad packning mycket bättre. Ytterligare en fördel med att vara ute i god tid är att du hinner tvätta och stryka, därmed får du med dig dina favorit-plagg i bästa skick.

Steg 3: Planera outfits

Att klä sig riktigt snyggt när man befinner sig på resande fot är något av det bästa vi vet med att semestra. Konsten att göra det underlättas enormt av att ha planerat hela outfits i förväg. När en tiondel av garderoben ryms i väskan är det givetvis viktigt att det som får plats i väskan passar med varandra. En av de stora utmaningarna vilka du bör parera för när du planerar vad du ska ha på dig är att outfiten gärna får lämpa sig för såväl dagens som kvällens aktiviteter. Om du besöker en storstad tenderar tiden för en mellanlandning på hotellet innan middagen bli knapp. Att därför vara redo för möjligheten att dagens aktiviteter övergår i kvällens utan chansen att snitsa om är essentiellt. Kanske behöver du en extra tröja med dig, byta T-shirten mot en skjorta eller sno en slips runt halsen för att känna dig klädd för kvällen?

Steg 4: Gör necessären flyg-redo

Till skillnad från hela garderoben är sakerna i vår necessär är svåra att resa utan. Förbered för att så mycket av necessären ska få följa med genom att inskaffa små behållare i vilka du kan hälla över såväl krämer som schampo och parfym. Varje flytande enhet får som max innehålla 100 ml och totalt får du inte ha med dig mer än en liter. Med små behållare slipper du köpa nya saker på plats och kan dessutom vara såväl återfuktad som väldoftande under resan.

Steg 5: Packa en väska i väskan

På weekend-resan är dagarna ofta långa vilket som tidigare nämnt kan innebära att du behöver ta med en extra tröja eller accessoar för att göra din outfit mer kvälls-vänlig. Att packa med en väska herr kommer underlätta ditt resande enormt. Satsa på en trendig magväska eller en smidig ryggsäck somkan rymma dina nödvändigheter och eventuella behövligheter. Ett paraply kan exempelvis vara klokt att bära med sig likväl som möjligheten att klä av eller på ett ytterligare lager.

 

Glad packning och resglädje!