Dunjackor som värmer

Vi ser ingen anledning att tumma på stilen bara för att temperaturen sjunker. Med bara lite kreativitet går det att vara snyggare än under hela året - trots att det är kallt ute. Med rätt sorts kläder klarar man både arktisk kyla och tropisk hetta. Och med rätt designer bakom är det inte alls en omöjlighet att du dessutom ser riktigt bra ut. Dunjackorna är vinterns viktigaste plagg, men vilka bör du titta lite extra på? Och hur bär du dem bäst? Det här är våra favoriter denna vinter.

 

Framtida klassiker

Italienska Bally är specialister på vinterkläder. Deras ikoniska kängor är omåttligt populära bland både män och kvinnor. Därför kommer det kanske inte som någon chock att Bally också gör en av säsongen fräschaste vinterjackor. Denna är fodrad med täta dunfjädrar och täckt i en murrig grön färg. Vi tror att detta kan komma att bli en framtida klassiker. Bär du dessutom en klarblå, retro-inspirerad hoodie från Kenzo under kan det inte bli annat än succé.

Grön dunjacka från Bally

 

Jil Sander och Dsquared2 är var för sig fantastiska designers. När du bär dem tillsammans är det ännu bättre. Jil Sanders byxor kommer i en löst sittande modell med hög midja - såklart i en mattsvart färg. Optimala för att låta byxorna vila på kängorna från Dsquared2. Denna outfit är inte dum. Inte alls dum.

Ballyjacka tillsammans med Dsquared2

 

Kanadensisk kvalitet

Kvalitet växer inte på träd. Det är ingen dussinvara. Canada Goose har tillverkat branschens bästa dunjackor säsong efter säsong. Med en Canada Goose-jacka vet man vad man får och det är högkvalitativa produkter. Dunet är tätt sammansatt och det skyddande lagret är slittåligt. Är du sugen på något nytt kan denna army-dunjacka vara något för dig.

 

En army-inspirerad dunjacka som denna gör sig bäst med andra monokroma kläder. Vi föredrar svarta kläder i övrigt, eftersom det är en färg som lirar väl tillsammans med de arméspräckliga färgerna. Vi föreslår att du kikar lite extra på byxorna från svenska Séfr och tröjan från nytänkande Stone Island. Avsluta såklart med ett par Bally-kängor.

Kamouflagemönstrad jacka från Canada Goose

 

Kamouflage och rund Canada Goose Patch

 

Färgpaketet

Det som är så jäkla kul med mode är att du får chansen att uttrycka dig. Alldeles oavsett om det är så att du tycker bäst om mörka kläder eller om du är den som tycker om färg. För oss är det svårt att välja. Det finns dagar då ett riktigt statement-plagg, som denna jacka, känns rätt. Mackage har gjort sig kända för deras starkt lysande färger. Denna röda dunjacka är för alla som vill sätta färg på vintern.

 

Bär Mackage dunjacka tillsammans med ett par svarta byxor från Séfr och en blå hoodie från Kenzo. Det är ett enkelt, men snyggt sätt att hantera de mörka tider som väntar. Se också till att kitta upp med ett par lyxiga handskar från Hestra. Dessa är fodrade med lammpäls - så du slipper frysa.

 

Vi ser dessutom ingen anledning till att färg någonsin skulle hamna ur trend. Denna dunjacka, tillsammans med övriga kläder, kommer vara minst lika intressant nästa och nästnästa säsong också. Av precis den anledningen komma också Monclers futuristiska skor vara en bra investering.

Röd dunjacka från Mackage

 

Logoprydda sneakers från Moncler

 

Dunjackan som statementplagg

Philipp Plein har inte gjort sig känd för att vara sparsmakad och diskret. Han designar plagg som skall väcka uppmärksamhet. Det skall synas att det är ett Philipp Plein-plagg. Denna dunjacka är ett statement-plagg av rang. Vi garanterar en hög mysfaktor. Trots att dunjackan nästa täcker byxorna kommer det vara av yttersta vikt att de också håller lika hög stilgrad som resten av klädseln gör. Neuw har alltid gjort riktigt bra jeans, dessa med en avsmalnande passform.

 

Under dunjackan ser vi gärna en randig tjocktröja från Jil Sander. Denna är vår självklara favorit. Knoppa av outfiten med ett par rejäla skor. Det skapar harmoni till en outfit som denna. Dessa från svenska Eytys är grymma!

Lång parkas med luva från Philipp Plein

 

Kamouflagemönstrad jacka från Philipp Plein

 

Jacka med logga från Philipp Plein

 

Stone Islands vintertolkning

På många sätt har Stone Island alltid varit futuristiska. Och på många sätt är de än idag cutting edge med deras banbrytande design. Materialvalen är alltid tillskruvade och tillspetsade, för att på olika sätt kunna hitta nya sätt att leka med form och funktion. Denna dunjacka är tjockt vadderad med både dun och fjädrar och den är faktiskt finisherad i ett behandlat linnetyg. För att den skall vara både vatten- och vindavstötande. Det är ett spännande sätt att hantera dunjackan.

 

Till parkasen skall du självklart bära svenskt och italienskt, och en smula Jil Sander. Chelsea bootsen bör vara från Canali - och just dessa tycker vi mycket om. Byxorna är, som i många fall då man rekommenderar snygga plagg, från just Jil Sander. I övrigt vill vi slå ett slag för lager-på-lager metoden. Bär en orange Stone Island t-shirt under en Séfr-cardigan. Det är både snyggt och praktiskt.

 

Eftersom både tröja och t-shirt går i 70-talsbruna färger, är det en bra idé att fortsätta på det spåret. Spana därför in denna klassiska mössa från Séfr och dessa handskar från Hestra. Handskarna är i en mjuk lammpälsmocka. Eftersom de är handgjorda kommer handskarna formas efter dina händer.

Varm jacka från Stone Island

 

Canalikängor i skinn