STIL

Fokus: Handskar

Handskarna är det kallare halvårets kanske viktigaste accessoar. Dessvärre glöms dem ofta bort. Det är synd, eftersom ett par välsittande handskar är en stilmarkör av rang. Men hur skall ett par handskar egentligen sitta? Och hur skall dem se ut i år?

Skinnhandskar från Man of a kind

 

Eftersom vi år efter år ser män med utan handskar i midvinter tid, eller män med alltför stora handskar, har vi bestämt oss för att skriva denna inspirationsartikel med fokus på just handskarna. Efter denna artikel räknar vi med att du kommer vara på det torra med vad du bör tänka på inför fars dag på söndag, men också inför hösten och vintern.

Se till att de sitter bra

Att de sitter bra är den första och absolut viktigaste regeln. Ett par handskar som rent designmässigt, ser bra ut kommer inte vara snygga om inte storleken är precis rätt. Tänk efter om du verkligen behöver en så stor handske? Förmodligen inte. De flesta män har en tendens att köpa alldeles för stora handskar. Det är en omöjlighet att alla män i hela Sverige har storlek XL på handskarna. Den ekvationen går bara inte ihop.

 

När du står i stånd att köpa nästa par handskar till dig själv, så är det smart att välja en storlek som sitter åt. Det är ofta inte längden på fingrarna som gör storleken, utan istället bredden över handen. Tänk på att handsken skall sitta åt utan att vara trång. Anledningen till att vi vill att den sitter åt en aning är för att skinnet slappnar av. Det blir lösare i och med att du använder den.

 

Svenska Hestra har inte bara en, utan flera modeller som sitter riktigt bra. Dessutom kan man lita på kvaliteten i varenda handske Hestra tillverkar i fabrikerna.

Välsittande, blå handskar från Man of a kind

 

Den perfekta fars dag-presenten

Såhär inför fars dag är ett par handskar en riktigt bra present. Ett par lyxiga handskar är i många fall något ens farsgubbe inte unnar sig själv. Just därför är det en så klockren present. Tänk på att matcha handskarna med skorna - ett par svarta skinnhandskar gör sig alltid bra till ett par svarta Oxfords. Precis på samma sätt som ett par mörkbruna handskar gör sig bra till ett par mörkbruna skor. När det kommer till sneakers är det en aning enklare faktiskt. Vita sneakers fungerar lika bra till alla typer av handskar. Oavsett om det är mocka, skinn eller stickade.

 

Av någon konstig anledning glöms handskarna ofta bort. På Man of a kind vill vi ändra på det. En outfit är inte komplett i den kalla hösten, och ännu mindre i midvintern utan ett par handskar. Se därför till att skämma bort din pappa, farfar eller morfar på söndag.