LIVSSTIL

Guide: Sju brunchdestinationer du inte får missa

I Sverige har frukost- och brunchkulturen blivit en utav det snabbaste växande rörelserna.  Överallt slår nya brunchparadis upp sina dörrar. Som en hjälpande hand har vi listat våra favoriter i Stockholm.

1. Matateljén

Sju brunchdestinationer du inte får missa

Stora gungans väg 7, gamla enskede

I Enskede, en bit söder om Stockholms tullar, hittar man en sluten pärla som ännu inte upptäckts av många – Matateljén. Restaurangen inger en autentisk känsla av lantlig karaktär där menyn är en skola i grönskande frukostalternativ. Här är pannkakor och bacon utbytt mot färska rädisor, sparrisbroccoli och bagna cauda.

2. Greasy Spoon

Sju brunchdestinationer du inte får missa

Tjärhovsgatan 19 & HAGAGATAN 14

Om du har cravings för en brittisk brunch med korv, ägg och gröt ska du gå raka vägen till Greasy Spoon. Du bör dock vara ute i god tid –  frukostparadisen är minst sagt populära. Självklart finns här även yoghurtar, baristakaffe och allt annat man associerar med brunch.

 

3. Nytorget 6

Sju brunchdestinationer du inte får missa

Nytorget 6

Precis som namnet avslöjar ligger Nytorget 6 mitt på Nytorget.  Restaurangen är en destination för en heldagsaktivitet av ätande. Här serveras inte bara 10-poäng-värdig frukost – utan lunch, middag, desserter och drinkar får alla ett högt betyg.

4. Sophies Canéle

Sju brunchdestinationer du inte får missa

SANKT ERIKSGATAN 81

Ät frukost i ett franskt bageri med färgglatt golv! Det gör du nämligen när du väljer att äta dagens första måltid hos Sophies Canelé. Förutom utsökta bakverk får du här en lite annorlunda brunch. Vad sägs som soppa, minipizza och medelhavssallad? 

5. Urban Deli

Sju brunchdestinationer du inte får missa

NYTORGET 4, SVEAVÄGEN 44, HESSELMANSTORG 5

Urban Deli – restaurang, saluhall och matbutik men också utsökt helgbrunch! På sommaren är utomhusserveringen på Nytorget perfekt för att få lite sol och spana in lokal streetstyle. Väljer du istället Sveavägen kan du, efter brunchen, kila upp till takbaren och beställa in en drink med en utsikt som heter duga.

6. Pom & Flora

Sju brunchdestinationer du inte får missa

Bondegatan 64 & Odengatan 39

Det senaste året har Pom och Flora blivit en av de mest hajpade frukostdestinationerna i Stockholm. Med all rätt! Stig in i en sekelskifteslägenhet på Odengatan och välj och vraka mellan granolabowls, bananbröd eller kanske testa frukost-taco.

7. Miss Clara Hotell

Sju brunchdestinationer du inte får missa

Sveavägen 48

Om det skulle anordnas en tävling för bästa frukostpannkakor i stan hade Miss Clara stått som överlägsen segrare. Som hotellgäst på Miss Clara blir man nämligen inte bara bortskämd med vackra hotellrum, utan frukosten i sig är ett värdigt argument för att boka en natt. Självklart kan man besöka restaurangen oavsett sovplats.  Observera att resturangen bara är öppen på lördagar.