STIL

Höstens trender - Lyxiga material

Med sommaren halvvägs avklarad är det inte en dum idé att börja snegla mot vad hösten kan innebära i klädväg. Sommaren har varit fylld med luftiga linnematerial, eller mjuka bomullskvaliteter. Höstens garderob däremot är murrigare. Där ryms kashmir, mjuk ull och flanellkvaliteter när man strosar genom parker med löv i olika färger. Men vilka material bör man tänka över att införskaffa sig?

Kofta från Tom Ford, Tröja från Z Zegna, Byxor från Corneliani

Sommaren har på många sätt varit alldeles fantastisk, och än har vi en stor del kvar. Men det skadar inte att börja fundera över vad man bör införskaffa sig när hösten kommer. I ärlighetens namn ser vi faktiskt fram emot murriga, lediga dagar i höst. Invirade i filtar i soffan, med en kopp kaffe i handen. Materialen vi föredrar att vira in oss i under september, oktober och november är:

Kashmir

Det går att skriva spaltmeter efter spaltmeter om fördelarna med materialet kashmir. Vi har valt att hålla oss rätt korta. Kashmir, som material, har en mängd egenskaper som gör det till ett perfekt höstkomplement. Det finns få plagg som värmer på samma behagliga sätt som kashmiren faktiskt gör. Att det dessutom, tack vare dess långa fibrer, andas väldigt bra är bara en bonus. Denna lyxiga, ribbstickade kofta från Tom Ford är hösten- och vinterns mest självklara val. Vi fullkomligt älskar den men om en ribbstickad kofta inte känns du, vill vi också slå ett slag för Z Zegnas rundhalsade tröja. Den kommer i en kashmirblandning - vilket gör att kvaliteten tål mer.

Kofta från Tom Ford, Tröja från Z Zegna

Flanell

Ett av höstens mest tongivande material stavas flanell. Materialet har en lätt ruggad yta på ett tjockare ull- eller bomullsmaterial. När det kommer till skjortor gör sig material bra på bomull. Och när det kommer till kavajer, kostymer och byxor gör sig flanell väldigt bra till ull. Det är det eleganta valet till en höst- och vinterkostym, och i de flesta fall kan man enkelt bryta upp kostymen i byxa och kavaj för sig. Som i detta fall där Corneliani utrustat dessa kostymbyxor med en flanellkvalitet i S 120-ull. De är ett mästerverk.

Byxor från Corneliani, Skor från Etro

Mörka skinnkvaliteter

Skinnskor fungerar egentligen lika bra på våren som på hösten, men i en mörk nyans rimmar det ännu bättre med höstens grå-skimrande mörker. Tack vare dess naturliga egenskaper och dess eleganta, lyxiga känsla är skor i skinn en riktig hörnsten i höstgarderoben. Vi ser mycket fram emot att börja använda skor från schweiziska skinnexperten Bally.