STIL

Höstens trender - Polokragen

Det är något fascinerande över hur vissa plagg blir direkta garderobsfavoriter. Hur vissa plagg sätter sig. Etsas fast i garderoben, likt en hörnsten. För oss är polotröjan ett sådant plagg. Men hur bär man en? Polokragen har den otroliga egenskapen att kunna fungera till det mesta. Vi skall visa dig ett förslag på hur vi bäst bär den i höst.

polotröja från dsquared2

En stickad polotröja i ull är egentligen det optimala plagget att bära när vädret skiftar. En bra polotröja skall värma när det är kallt, men släppa igenom luft när det är varmt. Vi föredrar våra polotröjor en aningen lösare denna höst. Naturligtvis beror det på till vilket tillfälle. En finstickad tröja med polokrage kommer alltid göra sig bättre till en skarp kostym, men överlag känns idén om en rymligare polotröja mycket lockande.

Hur bär man polokragen?

Polokragen har, i grunden, en förmåga att förlänga bärarens silhuett. Det är på grund av själva kragens design. En rymligare variant har inte samma naturliga förlängande effekt. Eftersom den är bylsigare. Vi vill dock understryka att en chunky polotröja inte får dig att se bylsig ut. Framförallt inte denna modell. Denna kommer från kanadensiska tvillingbröderna Dean och Dan Catens märke Dsquared2, och är gjord i alpackaull.

 

Bär den till ett par slitna svarta jeans med normalhög midja. Dessa gillar vi. Alla jeans i modellen Cool Guy är handgjorda kommer varje enskilt par med en unik finish. Eftersom det per definition inte går att göra ett par exakt likadana jeans, när man gör de för hand. Det innebär att varje par kommer ha unika färgstänk och slitningar. Tillsammans med en kraftigare polokrage blir detta en fräsch kombo.

Polotröja och jeans från dsquared2

Avsluta klädseln med ett par kraftigare, 90-tals inspirerade, sneakers. Dsquared2 gjorde sig världskända med denna modell - fast då i färg. Denna höst föredrar vi den i svart. Det är en statement-sko av rang, men vi vill ändå hävda att det inte är svårt att komma undan med dessa skor. De ligger helt rätt i tiden.

polotröja, jeans och skor från dsquared2

skor från dsquared2

Alla produkter i artikeln: 

Dsquared2

Chunky Stickad Pojotröja 
 

Dsquared2

Slitna Jeans
 

Dsquared2

Triangle T-shirt
 

Dsquared2

High Sole Sneakers