STIL

Höstens trender - Rosa och rött

Det som en gång var otänkbart för män att bära, är i höst tillbaka med råge. Kläder i rosa är en av årets absolut hetaste trender. Och att bära det ihop med rött är en missmatch, men det är den missmatchen vi längtar efter att se i höst!

Tröja Moncler, T-shirt Whyred, Ryggsäck Kenzo

Under hela 1800-talet var rosa en färg som var associerad med maskulinitet och lyx. Det var en färg förbehållen högadeln. Framförallt i Frankrike, Spanien och Italien. Men även i det Habsburgska hertigdömet och bland de engelska kungligheterna. Av en eller annan anledning ändrades allmänhetens konnotationer till färgen rosa. Det skulle dröja en bra bit in på 2010-talet innan män åter igen lade beslag på rosa som en färg acceptabel för män att bära. Och hösten 2019 vill vi se män bära den, traditionellt sett, missmatchade kombinationen rosa och rött.

ryggsäck från kenzo

Play it safe

Nyckeln till att erövra den rosa- och röda trenden är att hålla det enkelt. Den rosa- och röda trenden är här för att stanna - men vi säger inte att du bör bära 100% rött eller 100% rosa. Bryt av enkla, naturliga färger som vitt eller svart med rosa- och röda element. Vi föreslår, och tänker oss, något sådant här:

Ryggsäck

Få plagg har samma direkta statement-effekt som en ryggsäck har. Det är ett enkelt sätt att visa att du är medveten. Bär den till i princip vad som helst. Vår favorit av alla rosa ryggsäckar på marknaden just nu är denna från Kenzo. Det vita på ryggsäcken blir ett mjukt bryt från det kraftiga rosa.

Kenzo

Logo Ryggsäck
 

T-shirt

Till en rosa ryggsäck gillar vi, under varmare september-dagar, att bära en röd t-shirt. Det är den rosa- och röda trenden i sitt esse. Tillsammans resulterar en röd t-shirt och en rosa ryggsäck i att medvetet missmatcha. Det är en nonchalant, snygg kombo.

Whyred

Art T-shirt
 

Tröja från Moncler, t-shirt från Whyred

Tröjor

Det kommer finnas dagar i höst då det är kallt på morgonen, och sedan varmt på eftermiddagen. De dagar då vädret är lurigt kommer en sweatshirt vara din räddning. Denna vita tröja från Moncler är ett ypperligt val - till din rosa- och röda outfit. Men också till ett par blå jeans.

Moncler

Placed Logo Sweatshirt
 

Byxor

Till detta avrundas looken bäst med ett par svarta byxor. Vi gillar cargobyxor för en avslappnad outfit. Men för en mer mångsidig byxa rekommenderar vi ett par från chino-gurun Mason's. Det är ett par stilrena chinos, som vi inte ser några svårigheter i att använda till, i stort sett, alla andra överdelar i din garderob.

Mason's

CBE050 Milano Chinos
 

Sneakers

En snygg outfit behöver, och borde, inte vara enfärgad. Det är alltid snyggt med visuella bryt. I det här fallet med naturliga färger som vit, eller svart. Ett par vita sneakers fungerar alltid som bas i en outfit. Dessa från Common Projects är odödliga. De är både branschens fräschaste och de fungerar till precis alla sorters byxor.

Common Projects

Achilles Low
 

Tröja från Moncler, byxor från Stone island, sneakers from common projects