SKÖNHET

Hudvårdsrutinen alla män bör följa

Hudvård kan vara en djungel och vi förstår att det är svårt att veta skillnaden på ansiktskrämer, masker, peelingar och ibland ens veta vad dessa produkter är till för. Dock behöver män, precis som kvinnor, ta hand om sin hud för att den ska vara hälsosam och se bra ut. Oavsett om du är hudvårdsexpert eller nybörjare följer här en enkel hudvårdsrutin i fem steg som inte tar mer än 10 minuter av din morgon- och kvällsrutin.

1. Rengöring

 

Rengöringen är en av två av de viktigaste delarna i din hudvårdsrutin. Precis som du borstar tänderna två gånger dagligen bör du jobba in en rutin där hudvården står i fokus två gånger per dag. Vi rekommenderar att du tvättar ansiktet med en rengöring en gång på morgonen och en gång på kvällen innan läggdags. Orenheter och föroreningar som huden utsätts för kommer då att avlägsnas vilket lägger grunden för en hälsosam hud. Huden kommer att kännas mjuk, återfuktad och fräsch samt så förbereder rengöringen huden inför en eventuell rakning i och med att den mjukas upp. Tänk på att tvål torkar ut din hud så försök att undvika detta och investera istället i en bra rengöring. 

Bamford

Cleansing Balm 
825 kr

2. Exfoliering

 

En exfoliering, eller peeling som det också heter, skrubbar bort döda hudceller, torrhet och pormaskar samt sätter fart på cellförnyelsen. Detta gör så att huden får ny lyster och ser mycket renare ur. Peelingen förhindrar också att skäggstråna växer inåt vilket kan orsaka irriterade hårsäckar. Hur stark peeling du ska ha bestäms efter din huds tålighet och tillstånd. En hy med stora utvidgade porer eller en väldigt torr hy kan exempelvis med fördel välja en exfoliering med syra medan en känsligare hy behöver en mer mild produkt. Vi rekommenderar att du använder en exfoliering cirka en gång i veckan och vid behov dagligen. Undvik den känsliga huden runt ögonen.

Baxter of Sweden

Facial Scrub 
219 kr

3. Återfuktning

 

Den andra viktigaste delen i din hudvårdsrutin är återfuktningen. Viktigt här är att du väljer en kräm som passar till just din hudtyp och dina behov, här kan du läsa om de vanligaste hudtyperna. Återfukta ansiktet morgon och kväll efter rengöringen alternativt efter exfolieringen de dagar du gör den.

Bamford

Moisturising Cream 
945 kr

4. Solskydd

 

Solskydd är det många som missar i sin hudvårdsrutin, men denna del är en vital del för att hålla huden ung och hälsosam. Man kan säga att solskyddet är den bästa anti-age produkten för din hud och skyddar mot framtida UV-skador som på sikt leder till hudåldrande. Gör det därför till en vana att alltid avsluta din dagliga hudvårdsrutin med ett högt UV-skydd, även när solen inte visar sig. Ett tips är att välja en återfuktningskräm med solskydd, du får då en kombination av återfuktning och skydd mot solens farliga strålar. 

Recipe for men

SPF 15 Facial Moisturizer
269 kr

5. Ansiktsmasken

 

Sista steget i Man of a kinds hudvårdsrutin är ansiktsmasken vilket är ett extra viktigt steg för dig med torr hud. Vi rekommenderar att lägga en ansiktsmask cirka 1-2 gånger i veckan för att få en extra boost till huden. Du kan även ha masken som en intensivbehandling över natten för extra återfuktning.

Bamford

Nourishing Mask 
845 kr

Kort och gott är de viktigaste delarna i din hudvårdsrutin rengöringen och återfuktningen. Investera därför i bra produkter som passar just din hudtyp och din hud kommer att tacka dig.

 

Här hittar du allt du behöver för din hudvårdsrutin