STIL

Italiens främsta varumärken

“Made in Italy”. Tre ord som under årtionden representerat kvalitet då det handlar om konst, kläder och möbler. Landets invånare har sedan efterkrigstiden haft en känsla och smak för det goda livet som få andra nationaliteter kan matcha. När det kommer till herrkläder måste Italienarna räknas som världsledande. Här nedan ska vi berätta lite mera om fem av de främsta leverantörerna från den Apenninska halvön som finns representerade hos Man Of A Kind. 

Flertalet av varumärkena från Italien har valt att specialisera sig på en enskild produkt och under åren har dem utvecklat just denna till perfektion. Boglioli är exempelvis experter på okonstruerade kavajer, Barba Napoli tillverkar några av världens finaste skjortor och det finns få andra byxtillverkare som kan matcha den kvalitet som Incotex erbjuder. Plagg från dessa leverantörer har precis det snitt och den kvalitet som krävs om man själv vill fånga den eleganta men avslappnade stil som utmärker italienska män i Florens, Milano och Neapel. Två andra varumärken som vi vill lyfta fram denna gång är Luigi Bianchi Mantova som vi nu introducerar och Ermenegildo Zegna.

Boglioli

Boglioli

 

Finns det något plagg som man både känner sig uppklädd men samtidigt väldigt avslappnad i så är det i Bogliolis ikoniska k-jacket. När man bär den känns det nästan som det är en cardigan man har på sig istället för en kavaj. Detta är ett resultat av de mjukt konstruerade axlarna och de tunna tvättade tygerna som blivet företagets signum.

Boglioli

Linneblazer 

Boglioli

Strukturmönstrad Blazer 

Boglioli

Blazer med hankie 

Boglioli

Hopsack Blazer 

Barba napoli

Barba Napoli

 

En man som klär sig i en skjorta från Barba behöver aldrig känna oro över att plagget han har på sig inte skulle hålla högsta kvalitet. Har men en gång provat dem så är chansen stor att man aldrig byter skjortleverantör igen då komforten Barba erbjuder är oslagbar. Varje skjorta har minst fyra helt handsydda moment och all produktion sker fortfarande i Neapel.

Barba

Randig Skjorta 

Barba

Dandylife Linneskjorta 

Barba

Blommig Skjorta 

Barba

Dandylife Linneskjorta 

Incotex

Incotex

 

Incotex som ingår i Slowear group har under åren gjort sig kända för sina fantastiska byxor. Affärsidén är att man ska tillverka produkter som inte är bundna till en säsong. Istället vill man erbjuda konsumenterna ett tidlöst mode som kan bäras år efter år. Något man också kan göra med tanke på att ett par byxor från Incotex har en livslängd som få andra plagg och leverantörer kan mäta sig med.

Incotex

 Randiga Chinos 

Incotex

 Chinos Linne 

Incotex

Kostymbyxor

Incotex

Garbadine Chinos 

Luigi Bianchi Mantova

Luigi Bianchi Mantova

 

Luigi Bianchi Mantova är Lubiam-gruppens premiumvarumärke och är något dyrare än vad lillebror L.B.M är, dock håller varumärket en högre kvalitet. Plaggen har dessutom ett mer formellt snitt och är uppbyggda på ett klassiskt sätt än vad de från L.B.M är. Företaget som firade 100 år 2011 har alltid varit baserat i Mantova där produktionen sker än idag. Precis som Canali, Corneliani och Ermenegildo Zegna erbjuder dem en väldigt prisvärd made to measure service. Som alla andra högklassiga kostymleverantörer från Italien är det full canvas det handlar om när man talar kostymer.

Luigi Bianchi Mantova

Dream Randig Kostym 

Luigi Bianchi Mantova

Dream Linnekavaj 

Luigi Bianchi Mantova

Mantua Fiskbensmönstrad Kostym 

Luigi Bianchi Mantova

Tartanmönstrad Kavaj 

Ermenegildo zegna

Ermenegildo Zegna

 

Ermenegildo Zegna är premiumvarumärket framför andra när det kommer till herrkläder. Det är varumärket man oftast ser kända män klädda i när de närvarar vid olika galor eller premiärer. Skådespelare som hör till företagets stamkunder är bland andra Robert Di Nero, Brad Pitt och Adam Driver. Även i populärkulturen förkommer företagets plagg flitigt. Det mest kända exemplet är kanske i John le Carres moderna klassiker Den gode tolken För den som inte är rädd för att öppna plånboken erbjuder Ermenegildo Zegna, som en av få leverantörer, sina kunder tyger i vicuna, en av världens exklusivaste textilfibrer

 

Ermenegildo Zegna

Rutig Blazer

Ermenegildo Zegna

Mikromönstrad Skjorta 

Ermenegildo Zegna

Vändbart Bälte 

Ermenegildo Zegna

Strukturstickad Tröja