STIL

Klä dig Business Casual

Det som en gång i tiden var en självklarhet: att klä sig strikt och formellt på jobbet, börjar sakteliga luckras upp. Idag är det mer en regel än ett undantag att klä sig väl, men inte strikt. Men vad betyder egentligen klädkoden Business Casual? Och hur bär man den klädseln bäst när man skall tillbaka till arbetet?

Klä dig business casual

 

Business casual är vida omtyckt av den svenska befolkningen. Vi anser dock att klädkoden, och den breda allmänhetens tolkning av den, har ett bekymmer. Nämligen att den saknar passion. En business casual-klädsel har all potential i världen att se fantastisk ut. Det behöver inte innebära en kostymkavaj till ett par jeans. Tillåt oss visa vad vi föreslår att bära istället när du återvänder till jobbet, efter en skön sommarledighet.

Back to work - business casual

Oavsett vilken bransch du än befinner dig i är det alltid uppskattat att bära kavaj. Den behöver inte vara formell - vare sig i materialkomposition eller färg. Men det är trevligt att klä upp sig när du kommer tillbaka till arbetet. Därför föreslår vi en fräsch italiensk kavaj från Boglioli. Under den bör du sikta på en tunnstickad rundhalsad tröja i ull. Denna från Tom Ford är både snygg med och utan kavajen. Till överdelen gör sig ett par grå kostymbyxor i ull bra, och varför inte fortsätta på det italienska spåret även där? Dessa från Corneliani är vår definitiva höstfavorit, eftersom de fungerar lika bra till sneakers som till svarta oxfords.

Grön kavaj från Boglioli

Kavaj från Boglioli, Ullbyxor från Corneliani

Boglioli-kavaj gjort i Italien

Stickad tröja från Tom Ford

Packa och sko dig rätt

När Common Projects lanserade sin modell Achilles, revolutionerade de marknaden för sneakers. Aldrig tidigare hade en så designerat dressad sneaker gjorts. Därför har Achilles en självklar plats på listan över vad du bör investera i inför återkomsten på jobbet. En självklar plats på listan har också skinnväskan. Det är alltid en god idé att se över din gamla trotjänare. En bra skinnkvalitet skall hålla länge, men i alltför många fall används en väska även när den är bortom räddning. Det är sällan elegant. Därför vill vi slå ett slag för denna väska i svart, präglat skinn. Det är en modell i en skinnkvalitet som kommer hålla väldigt länge - det är en garanti.

Skinnväska från Tom Ford

Väska från Tom FOrd

Back to work - utan kavaj

Även om vi på Man of a kind tycker mycket om att bära kavaj, har vi full förståelse för de tillfällen där det kan kännas överklätt. Kanske har arbetsplatsen inte en kultur av att bära kavaj, och än mindre slips till det. Bland vårt utbud finns nästintill oändliga möjligheter för att klä sig utan kavaj. Vi har gjort ett axplock av våra favoriter när du inte vill använda kavaj.

 

Börja med att införskaffa dig en ledig skjorta, men med en elegant känsla. Passa på att välkomna det faktum att hösten är på väg. Bär en grå skjorta och bär den till ett par avsmalnande blå jeans. Dock tycker vi att en klädsel som denna gör sig bättre till ett par svarta sneakers i skinn, än till ett par kostymskor. Fortsätt på den inslagna italienska vägen och satsa på Bally. De gör branschens bästa skor, och har gjort så sedan mitten på 1800-talet.

 

Har du otur kan det vara smått kyligt när du återvänder till arbetet efter sommaren. Dock kan vi nästan garantera att det lär vara lurigt väder. Det vill säga: kallt på morgonen men varmt på eftermiddagen. Se därför till att vara förberedd. En ny jacka kan vara smart att se över. Tom Ford är ett märke vi tycker bra om, och denna fältjacka är inget undantag.

Marin fältjacka från Tom Ford

Fältjacka från Tom FOrd

Tom Ford jacka med skinndetaljer

 

Köp produkterna i artikeln:

Boglioli

Treknäppt Kavaj
 

Tom Ford

Finstickad Tröja
 

Corneliani

Ull Kostymbyxor
 

Common Projects

Achilles Low Sneakers
 

Tom Ford

Fältjacka
 

Tom Ford

Full Grain Portfölj
 

Canali

Twillskjorta
 

Bally

Helvio Sneakers