STIL

Så klär du dig i en monokrom färgskala

Att klä sig bra behöver inte alltid vara svårt. Jobba med färger ton i ton så åstadkommer du ett färgspel som är allt annat än trist och fantasilöst. Det är snarare tvärtom; dynamiskt och färgrikt. Såhär gör du för att på bästa sätt klä dig monokromt.

När det kommer till monokroma färgkombinationer är det viktigt att tänka på att det måste finnas en balans. Det blir sällan bra med toner i en för nära nyans. Eftersom det då snarare ser ut som att du försökt hitta en matchande färg, men inte riktigt lyckats. Men det blir inte heller bra ut med en för spretig blå färgskala. Eftersom det då ser ut som du missat helt. Någonstans där emellan skall du sikta på att ligga. Det skall vara en synlig skillnad, men det får inte vara en för stor skillnad. Vi säger ton i ton i vardagligt tal, men egentligen pratar vi om samma kulörton med olika nyanser. Här är tre förslag på hur du kan klä dig, om du inte bara vill klä dig monokromt i svart eller grått.

Marinblått

 

 

 

Allas vår favoritfärg; blått är en färg som är så omtyckt för att den bidrar med djup till andra klädesplagg. Det är dessutom en väldigt enkel färg att kombinera med andra. Men ibland, när hela garderoben går i blått, kan man tröttna på den. Vad gör man då? Kombinera plaggen i en monokrom blå färgskala, och gärna med olika struktur i tyget. Det ger looken och garderoben nytt liv. Det blå känns istället spännande och iögonfallande. Det fungerar precis lika bra till kostym, till jobbet eller till vardags. Väldigt enkelt och väldigt snyggt.

Calvin Klein

Tropical Kavaj 
3 499 kr

Etro

Paisleymönstrad Sjal
2 099 kr

Calvin Klein

Washed Oxfordskjorta 
799 kr

Calvin Klein

Tropical Kostymbyxor 
1 399 kr

Rosa/beige

 

 

 

2019:s fräschaste färg är rosa. Färgen har gått från att vara otänkbar till att vara det hetaste inom mode, och det är inte konstigt att förstå varför. Rosa är en färg som fungerar att kombinera med allt - inte minst sig själv. Klä dig i olika nyanser av rosa tillsammans med ljus beige, med en liten färgskillnad och aningen olika materialval så kommer 2019 att vara en dans på rosor. Det är också smart att välja rosa plagg i snygga utformanden som cargo-byxor, bomberjacka eller overshirt.

Stone Island

Cargo Pocket Byxor 
2 499 kr

Jil Sander

Collar Print T-shirt 
4 299 kr

Common Projects

Bball Mocka Sneakers 
4 099 kr

Stone Island

Ripstop Overshirt
3 199 kr

Jordnära toner

 

 

 

Mullvad, beige, taupe är alla färger som rör sig i samma omkrets. De är alla jordnära toner och om de kombineras rätt skapar dem en väldigt medveten modebild. Som bilderna tyder har vi parat ihop olika materialval i en monokrom färgskala för att ge er inspiration och tips på hur ni bäst kan bära det. Dessutom är perioden vi befinner oss i nu svår att beräkna då morgonen kan vara kall och eftermiddagen varm. Därför fungerar lager på lager-metoden bra tillsammans med beiga toner. Summa summarum: om det är en färgskala bortsett från marinblått som du måste se till att ha hemma så är det beige. Det är både mångsidigt och lättanvänt.

NN07

Pete Mocka Overshirt 
9 999 kr

Calvin Klein

Pepita Check Kostymbyxor 
1 499 kr

Calvin Klein

Garbadine Trenchcoat 
4 999 kr

HOPE

Camp Kortärmad Skjorta 
1 599 kr