STEG FÖR STEG

Klädd för en perfekt Midsommar

För många är Midsommarafton årets absoluta högtid. Färskpotatis till sillen, kryddiga snapsar och solsken långt in på morgontimmarna. Det är dock inte helt säkert att vädergudarna är med oss så man får vara beredd att byta både klädsel och ta in lunchen. Här kommer vår guide till hur man packar till den perfekta midsommaren.

Blommig skjorta från Morris

Matcha grönskan med en blommig skjorta

Redo för lunch och spontadopp

Det må bara vara en långhelg, men det är inte vilken som helst. Här behöver man packa med sig smarta mångsidiga plagg. Man vill både vara sommarfin (för den som nu kan tolka den klädkoden), samtidigt som man måste vara beredd på i princip vilken väderlek som helst. Självklart vill man också vara förberedd för ett dopp eller två.

 

Ett av de första plaggen att packa ner blir en skjorta i tunt bomullstyg eller en linneskjorta. Linne är verkligen ett somrigt material som är lika delar snyggt som svalt och skönt. 

 

För det obligatoriska doppet (man ångrar aldrig ett bad) så tar vi med ett par stilrena badbyxor. Detta då de både kan användas som shorts eller badshorts. Självklart kan man vara lite mer vågad och gå på mönstrade, fantasin och ens individuella stil sätter gränserna. 

Morris

Blommig skjorta
 

Barba

Linneskjorta
 

CDLP

Badshorts
 

Paul Smith

Badshorts
 

Kvällens osäkra väderprognos

För kvällen rekommenderar vi ett par bekväma chinos på benen. Detta både för att hålla värmen och för att undvika myggbetten.

 

En tunnare dunväst blir det perfekta plagget att ta på om det blåser snålare vindar. Det ger en stilig men ledig look samtidigt som det är enkelt att ha under den obligatoriska regnjackan som är ett måste denna högtid.

 

För middagen tar vi på en välsittande kavaj eller en klassisk, stickad tröja som tillsammans med snapsen håller temperaturen på rätt nivå, men till skillnad från nubben höjer stilgraden.

Stone Island

Stickad tröja
 

Parajumpers

Dunväst
 

Rains

Regnjacka
 

BOSS

Kavaj
 
Pullover från Stone Island och blommig skjorta

 

Skor och pricken över i:et

På fötterna har vi ett par sneakers som både passar till middagen och till de mer krävande lekarna. Har man plats över är ett par snygga tofflor att ha med ner till vattnet ett välkommet tillskott som man inte kommer ångra när fötterna ännu inte vant sig vid att gå barfota.

 

Till sist, för att fullända outfiten tar man med sig en accessoar. En snygg och värmande scarf kan då bli kontrasten mot övrig klädsel som sätter pricken över i:et.

 

Med detta i packningen så är vi övertygade om att du är redo för både små grodorna, helan går och sommartider.

Incotex

Chinos
 

Whyred

Sneakers
 

Tom Ford

Tofflor
 

Morris Heritage

Scarf