STIL

Klädd för sommarens fester

Vi vill vara naivt optimistiska och säga att värmen som förväntas dra in över landet kommande veckor är här för att stanna. Med varmare väder kommer bra humör och en speciell bekymmerslöshet som bara sommaren medför. Men det föder också en naggande tanke om vad man bör ha på sig på alla sommarens fester.

 

På hösten, vintern och våren kommer du undan genom att klä dig lager-på-lager, men på sommaren är det ofta så att du inte kan använda mer än ett lager. Eftersom det resulterar i ett inte så klädsamt obehag. Du vill klä dig bekvämt och praktiskt, samtidigt vill du se bra ut. Sakta men säkert börjar stressen krypa sig närmre. Oroa dig inte, att klä sig på sommaren behöver inte vara särskilt besvärligt. Du kan se riktigt bra ut - klädd i bara ett lager åt gången. Vi skall visa dig hur. 

Bubblig stämning - kvällsfest

Föreställ dig en kväll där drinkarna och bubblet flödar. Se framför dig att solen inte längre står i zenit, men att temperaturen fortfarande är hög. En sådan kväll är kavajen ditt go to-plagg. Vi pratar om en kavaj i ett lättare material. Ull blir lätt för varmt på sommaren - om det inte blandas med antingen linne, bomull eller silke. Vill du gå all in på mönster så är en av våra favoritskjortor denna säsong den leopardmönstrade från Tom Ford. Vill du inte ha skjorta kvällen i ära kan du med fördel istället välja en pikétröja från italienska Zanone. Just den här är i en bomull som brukar kallas för ice cotton. Eftersom den är designad för att främst användas på sommaren. Vi väljer att para ihop kavajen med ett par paisleymönstrade kostymbyxor från Etro. De gör sig riktigt bra utan kavajen också. Krön denna klädsel med ett par krispigt vita sneakers, exempelvis LA Monaco från Moncler är några av våra absoluta favoriter i sommar.

Corneliani

Rutig Kavaj
9 999 kr

Zanone

Ice Cotton Kortärmad Pikétröja
1 899 kr

Tom Ford

Leopard Classic Fit Skjorta
5 299 kr

Etro

Paisleymönstrade Byxor
4 799 kr

Tvådelat set från Kenzo

Beach club - ett måste

Sommaren är synonymt med soligt väder, men också med beach clubs. Det kommer vara stekande varmt och det kommer vara rätt fullt med människor - självklart vill du se bra ut, men du kommer också vilja klä dig svalt. Ta tillfället i akt och bär shorts eller badshorts och linneskjorta eller kortärmad skjorta. Se bara till att shortsen är korta. De är dem absolut snyggaste shortsen att bära när du är nära stranden. Passa dessutom på att rulla upp ärmarna på linneskjortan, det gör sig väldigt bra till ett par shorts. Eftersom du är ledig och befinner dig på en beach club kan du lika gärna lämna dina sneakers hemma. Satsa istället på ett par sandaler i skinn från Tom Ford. De är handgjorda i Italien och utrustade med ett esparto-rep som hindrar dig från att glida runt med foten i sulan. Men glöm heller inte att skydda dig från solen. Den bränner ganska bra.

Kenzo

Medallion Korta Badshorts
1 599 kr

Barba

Semi-slim Linneskjorta
2 299 kr

Tom Ford

Grafton Sandaler
6 999 kr

Dsquared2

Bionic Fiskarhatt
3 199 kr

Smoking från Morris Heritage

Sommarens höjdpunkt - bröllop

Det är få saker som är så härliga som bröllop. Sommarbröllop i synnerhet. Vackra, välklädda människor som bjudit in nära och kära för att fira sin kärlek. Som gäst är det viktigt att respektera dresscoden och bemästra den, utan att för den sakens skull stjäla stjärnglansen från brudgummen. Se till att investera i en användbar, väl sittande blå kostym. Den måste inte vara marinblå, utan den kan gott vara i en klarblå färg om du föredrar det - och om klädkoden godkänner det. Ska du bära en smoking finns det mycket mer än bara svart, vi gillar till exempel Morris Heritage blå smoking med svarta slag. När det kommer till skjorta är det nästan alltid bäst att satsa på ett säkert kort, nämligen den vita. Just den här vita har en barrel cuff, vilket betyder att ärmknapparna sitter lodrätt och inte vågrätt. Bröllop är alltid känsliga, så se därför till att komma välklädd. Italienska Corneliani är experter på kostymklädslar. Dessa svarta oxford-skorna och en svart fluga kommer du alltid ha användning av.

Har du svårt att tyda klädkoden? Läs vår grundliga guide till alla klädkoder

Morris Heritage

Grant Denim Smoking
7 999 kr

Corneliani

Derby Skinnskor
4 499 kr

Tom Ford

Barrel Cuff Skjorta
4 199 kr

Eton

Sidenfluga
599 kr