STIL

Klädd för varmare grader

Att vara rätt klädd för varmare grader är inte lätt. Det kräver en dos förutsägelse, en dos strategisk shopping och ytterligare lite tanke bakom den perfekta vår- och sommargarderoben. Men vad betyder det egentligen? Det betyder att du måste börja nu. 

 

Uppdatera t-shirtgarderoben

T-shirten är sommarens kanske solklaraste vapendragare, och att hålla sig moderiktig blir inte enklare än att investera i en ny tisha. Det spelar egentligen ingen roll om du föredrar enfärgade eller fulla av motiv, så länge passformen är rätt. Det spelar heller ingen roll om du föredrar den avslappnat utanpå byxorna eller om du kör instoppat i ett par vida, stentvättade jeans à la Marlon Brando. T-shirt är alltid rätt. Här är några förslag på riktigt schyssta t-shirtar att bära när vädret blir riktigt, riktigt härligt.

HOPE

Set T-shirt
599 kr

Canali

Stickad T-shirt
2 999 kr

HUGO

Durned-U5 T-shirt
499 kr

Versace Collection

Marmor T-shirt
1 899 kr

Sandalerna: ett måste

Det som en gång i tiden var absolut otänkbart är nu högsta mode. Sandalerna bär du överallt och gärna med strumpor, som är höga. 2017 exploderade sandalmodet och det fortsätter utan upphåll, under både våren och sommaren 2019. Vi ser det överallt på alla de stora modemässorna. Bär dom med ett par vida kostymbyxor, eller ett par korta shorts.  

Corneliani

Skinnsandaler
2 099 kr

Tom Ford

Grafton Sandaler
6 999 kr

Dsquared2

Icon Strumpor
499 kr

Philipp Plein

PP Rock Höga Strumpor
399 kr

Investera i linne

Det finns inga bättre plagg än de plagg som gör dig välklädd, avspänd och moderiktig på samma gång. Det finns inte heller något värre än att känna sig instängd, varm eller svettig och inte kunna klä av sig ett plagg. Lösningen kallas lin. Bäst gör materialet sig som linneskjorta, linnebyxa och linnekavaj. Det är de varma gradernas go to-plagg. Vi älskar det, och det borde du också göra. Undrar du hur du ska kombinera en linnekavaj? Enkelt: med mer linne.

Boglioli

Treknäppt Linnekostym
9 999 kr

Barba

Semi-slim Linneskjorta
2 299 kr

Morris

Rodney Linnebyxor
1 599 kr

Etro

Mönstrad Kortärmad Skjorta
3 299 kr

Det bästa, uppklädda alternativet: pikétröjan

Vi brukar önska oss en höst fullproppad med polotröjor och en vår fullproppad med pikétröjor. Långärmade som kortärmade. Pikétröjan är ett ypperligt alternativ till både t-shirten och skjortan. Bär den till ett par höglivade, vida linnebyxor och en tunn bomullskavaj. Ett hett tips är att lyfta kragen utanpå kavajslagen. Det är inte bara riktigt fräscht, utan också en snygg blinkning till 70-talets nonchalanta dekadens. Eller så lämnar du kavajen på kontoret och tar på dig pikéskjortan över ett par badbyxor från Nikben.

NN07

Ryan Stickad Pikétröja
999 kr

Zanone

Ice Cotton Kortärmad Pikétröja
1 899 kr

Moncler

Kortärmad Pikétröja
1 999 kr

Sunspel

Sea Island Långärmad Pikétröja
2 699 kr

Men glöm inte shortsen

Shorts i stan eller inte överlåter vi till ett annat forum och till en annan diskussion. Vi tycker att shorts är ett snyggt och inte minst ett omöjligt plagg att undvika under de varmare perioderna på året. Gällande herrshorts har du egentligen två val. Antingen väljer du långa, sportinspirerade shorts. Eller så satsar du på kortare, 50-talsinspirerade shorts. Vi rekommenderar, om du bara har ett par, att satsa på ett par till i en enfärgad ton så att du på bästa sätt kan hitta kombinationsmöjligheter. Är det så att du har fler än ett, kör då på något mer sprakande om du önskar!

Séfr

Harvey Shorts
999 kr

BOSS

Schino-Slim Shorts
899 kr

Dsquared2

90's Show Shorts
4 399 kr

Z Zegna

Seersucker Shorts
2 299 kr