STIL

Klädd i denim

 Praktiskt och anspråkslöst; denim är nog det material som mest förknippas med tanken om att vara snygg utan att ha ansträngt sig. I vår kommer du garanterat se denim i alla dess nyanser - inte minst ljusa. 

I början av 1800-talet bars byxorna, som senare skulle komma kallas jeans, av amerikanska gruv- och guldarbetare. Det tog ytterligare 50 år innan plagget började användas av cowboys. Och slutligen ytterligare 100 år till innan jeansen blev en cementerad stapelvara i garderoben. Detta ikoniska material har burits av stil-ikoner som Steve McQueen, Marlon Brando och James Dean. Denim - både i ljusa eller mörka nyanser - är ett av de mest användbara material som finns att tillgå den manliga modebilden. Men hur skall man kombinera mellanblå jeans, ljusa jeans och vita jeans? Luta dig tillbaka och titta på bilderna för att inspireras till hur du bäst bär det i vår, och i sommar.

Ljusa jeans och en t-shirt

 

 

 

 

En odödlig, och svårslagen, kombination är ljusa jeans med en t-shirt. Det är en kombo som bara fungerar. Det går naturligtvis bra med alla färger på överdelen, även om vi gillar den vita lite extra på våren och sommaren. Fräscha färger rimmar liksom med varmare väder. I vår råder denim-feber så se därför till att investera i en jeansjacka. Denim on denim är en häftig kombo som burits av mängder, exempelvis självaste Ralph Lauren. Och se till att stoppa in t-shirten i jeansen när du har denim-jackan över, det är alltid snyggt.

Dsquared2 

Boxy Jeansjacka 
7 799 kr

Versace Collection

Broderad Medusa T-shirt
799 kr

Dsquared2 

Light Piranha 80'S Jeans
5 999 kr

Nudie Jeans

Lean Dean Jeans 
1 399 kr

Mellanblå jeansen

 

 

 

Mellanblå jeans är den färg på jeansen som är absolut mest mångsidig. Eftersom du så enkelt kan klä upp eller ned dem. Mellanblå jeans gör sig ruskigt bra med en ledig skjorta och en kavaj. Förslagsvis i ett avslappnat tyg, i en ljusare färg för att inte blanda formell stil med ledig. Lämna slipsen hemma, knäpp upp några knappar på skjortan och stoppa självklart in den i jeansen. Det är en medveten, välklädd men avslappnad stil. Det är en solklar smart casual-look. 

Corneliani

Corneliani ID Slim Jeans
2 099 kr

L'Homme Rouge

Craft Skjorta
1 299 kr

Morris

Belgrave Linnekavaj
3 499 kr

Buttero

Serena Cremino Mocka Sneakers 
2 499 kr

De vita jeansen

 

 

När det kommer till högst modegrad, är vita jeans riktigt fräscht. Jeansen behöver inte vara super-slimmade, utan får gärna vara aningen rymligare. Och det spelar egentligen inte någon roll om de är benvita, off white eller krämfärgade. Men vita jeans gör sig bra med en hårdare stil; som med skinnjacka. Ett tips är att köra ton-i-ton på överkroppen. Det fungerar alltid. Svart skinnjacka, med svart t-shirt undertill. 

Morris

James Femficksjeans 
1 499 kr

Tom Ford

Biker Skinnjacka
47 999 kr

Richard J. Brown

Tokyo Slim Jeans 
2 899 kr

Comme des Garçons Shirt

Basics T-shirt
799 kr