STIL

Koreanskt möter skandinaviskt

För ett par år sedan ockuperade det asiatiska och uniformsliknande modet hela västvärlden. Ungefär samtidigt gick sydkoreanska PLAC från att vara ett renodlat jeansmärke till att lansera en fullfjädrad ready to wear-kollektion för modeintresserade män. Vi är stolta över att vara den första och hittills enda digitala återförsäljaren av PLAC i Sverige.

Koreanskt möter skandinaviskt

exklusiva material med funktionella detaljer

Om du gillar minimalistiska och innovativa, men samtidigt lättburna plagg, har du troligtvis precis upptäckt en ny favorit – PLAC. Märket är besläktat med det asiatiska arbetarmodet, som för ett par år sedan blev modevärldens stora favorittrend. Vad menas med det? Jo, trenden som inspirerats av asiatiska arbetsuniformer innebär precis det den låter som. Nämligen praktiska och tåliga material med funktionella detaljer som tryckknappar och gömda fickor – detaljer vars existens till en början endast grundades i praktiska syften snarare än estetiska. Idag har dock de två funktionerna sytts samman och har lika hög betydelse inom genren.

Koreanskt möter skandinaviskt

PLAC UPPDATERADE KLASSIKA PLAGG MED INNOVATIVA MATERIAL OCH DETALJER

PLAC har dock tagit ett sidospår och valt att gå mot en mer ledig och modernistisk approach, där de subtila och minimalistiska work wear-detaljerna fortfarande sitter i DNA:t. Man skulle kunna beskriva märkets estetik som subtila twister på vardagliga och lediga plagg. Detta för att skapa en intressant och lättburen look, som appellerar till män som efterfrågar en hög modegrad.

Koreanskt möter skandinaviskt

"En blandning av de plagg som bör finnas i den moderna, minimalitiska och sportiga mannens garderob"

När PLAC år 2010 gick ihop med koreanska designen Sang-Hyun Lee ville de utmana definitionen av ett basplagg. Detta främst genom att uppdatera äldre klassiker med innovativa material och detaljer. Detta är fortfarande en av grundtankarna i dagens kollektioner. Exempel på detta ser vi bland annat i vår- och sommarkollektion där (vad som ser ut som) en klassisk denimjacka istället skapats i ett syntetiskt och taktilt material, som på kortare avstånd uppfattas som mocka. I samma kollektion hittar vi en boxig bomberjacka, en välarbetad bomulls- och cuproskjorta och den perfekta vita t-shirten – allt av finaste kvalitet. Helt enkelt en blandning av de plagg som bör finnas i den moderna, minimalistiska och sportiga mannens garderob.

Koreanskt möter skandinaviskt

DEKORATIVA SÖMMAR OCH VÄLARBETADE DETALJER

Sammanfattningsvis kan vi understryka att PLAC besitter ett 36o-graders utbud som startar vid det perfekta basplagget och slutar vid den där unika och exklusiva jackan – som ingen annan på stan kommer att bära samtidigt som dig.

Koreanskt möter skandinaviskt

vårens bästa investering - en kortärmad skjorta

 

VÅRA FAVORITER FRÅN PLAC-URVALET:

Plac

Bomberjacka
3 999 kr

Plac

Randig t-shirt
1 099 kr

Plac

Grafisk sweatshirt
1 699 kr

Plac

Syntetisk mockajacka
4 599 kr