MEET THE BRAND

Meet the brand: Acqua Di Parma

Acqua di Parma är inte vilken 100-åring som helst - varumärket är 100-åringen som får män världen över att dofta gudomligt. Parfymtillverkaren har sina rötter i den italienska staden Parma och andas precis som mycket annat som är made in Italy av kvalitét, en känsla för detaljer och lyx. Det italienska arvet präglar varumärket, som idag är en av de ledande spelarna på lyxmarknaden, rakt igenom. Dofterna som parfymhuset tar fram beskrivs ofta som den italienska livsstilen nedkokad i en och samma flaska - en lika tilltalande produktbeskrivning som raden dofter.

 

Acqua di Parma etablerades år 1916 i staden Parma i norra Italien. Det som till en början var en småskalig verksamhet är idag ett av världens främsta parfymhus. När verksamheten etablerades försåg man männen i staden med dofter att parfymera sina näsdukar med. Idag är såväl verksamhetens skala som användningsområdena av varumärkets produkter större. Trots att företaget idag verkar på den globala marknaden har traditionerna liksom det noggranna hantverket bevarats. Detta möjliggör man genom att enbart förmedla sina produkter själva och via några noggrant utvalda återförsäljare. Hög kvalité sitter i väggarna hos tillverkaren vars produkter numera tillverkas i Milano av främsta material och genom traditionella tekniker. Tekniker som gått i arv från en generation till nästa.


Den första parfymen som Acqua di Parma tog fram var den idag nästintill ikoniska doften med namnet Colonia. Parfymen har tydliga inslag av citrusfrukter som blandas upp med såväl träiga som blommiga noter - en komposition som visat sig vara så gudomlig att såväl kändisar som vi dödliga burit doften sedan den kom 1916. Doften är en eau de cologne och är ett tidlöst och säkert kort för den traditionella mannen. Har du inte koll på vad eau de cologne betyder rekommenderar vi dig att läsa vår guide till doft

 

Varumärket har mycket att tacka Colonia. Inte minst gav den upphov till den värld som varumärket än idag associeras med präglad av maskulinitet, elegans och en känsla för detaljer. Dessutom satte doften fart på Acqua di Parmas framgångar. När Colonias popularitet eskalerade sökte man möjligheter att expandera verksamheten utanför Italiens gränser och blickarna föll mot det stora landet i väst - USA. För att förverkliga expansionen tog på 90-talet tre italienska affärsmän över verksamheten som då var mycket ansträngd. Colonia och de tre affärsmännens ledarskap tog sedan varumärket till de höjder de befinner sig på idag.

 

Idag har doften fått sällskap av 56 andra som tillsammans utgör varumärkets breda sortiment. Numera gör även produkter som rakartiklar och hudvård parfymerna sällskap i varumärkets urval av väldoftande ting. Den gemensamma nämnaren för samtliga produkter är återigen hantverket och ett särskilt sätt att vara - det italienska sättet. Detta tar uttryck i en enorm elegans lämpad för en lyxig livsstil. Själva beskriver sig Acqua di Parma som mer än ett parfymvarumärke och menar att parfymerna handlar om en väg i livet i sin mest sofistikerade form.

Vi är otroligt glada och stolta att du nu kan hitta Acqua di Parmas eminenta produkter hos oss på Man of a kind och du hittar hela sortimentet här.

Acqua Di Parma

Colonia Eau De Cologne 
1 190 kr

Acqua Di Parma

Collezione Barbiere Shaving Cream Tube 
370 kr

Acqua Di Parma

Colonia Essenza Eau de Cologne 
1 270 kr

Acqua Di Parma

Colonia Intensa Deo Stick 
315 kr