MEET THE BRAND

Meet the brand: Boglioli

Ur idén om att ta distans från vad alla dittills skräddade blazrar hade gemensamt - den boxiga strukturen - föddes Boglioli så som vi känner varumärket idag. Familjen Boglioli hade under årtionden skräddat konfektion när Pierluigi Boglioli insåg att plaggen på grund av dess trånga passform hade ett begränsat antal användningsområden. Insikten ledde till det som än idag utgör grundpelaren i Boglioli; den ostrukturerade blazern. Detta designelement tycks också vara nyckeln i det som gör italienarnas, vars sätt att klä sig beundras världen över, stilriktighet till ett faktum.

Komfort har sedan varumärket etablerades år 1973 varit ett ledord för Boglioli. Sedan strukturen eliminerades ur dess kavajer har löftet införlivats ytterligare och att bära en sådan kan bäst beskrivas som känslan av att bära en cardigan. Inte bara frånvaron av struktur men också de delikata material som används bidrar till blazrarnas lätta uttryck. Något som också möjliggör att såväl klä upp som ner plagget och därmed anpassa det till alla veckans tillfällen.

 

Vad som utmärker en Boglioli-kavaj är mer än att den är okonstruerad. Även nätta linjer och innovativa färgtekniker utgör grundelement för jackans design. Till skillnad från hur många andra varumärken färgar Boglioli sina plagg först efter att de producerats. Efter att blazrarna färgats tvättas dem och en säregen effekt skapas. Eftersom tygstyckena på vilka kavajerna skräddas reagerar olika på färgen är inget plagg det andra likt.

Meet the brand: Boglioli

 

Boglioli beskrivs ständigt som en av Italiens ledande skräddare. Kanske tack vare familjen Bogliolis djupa rötter inom skräddaryrket som sträcker sig fyra generationer tillbaka. I området runt Parma och Piacenza har det familjeägda företaget än idag sin utgångspunkt. Företaget beskrivs gärna som familjära eftersom standarderna som bevaras inom Boglioli genomsyras av kvalitet hela vägen från personal till plagg. Dessutom är tappningen på plaggen traditionell och familjär; bekant sett till den konsekventa designen.

 

Bogliolis plagg produceras med millimeterprecision för att som komplement till komforten också addera en perfekt passform som mjukt följer axlarnas kontur. Den lediga passformen som numera blivit symbol för den välklädda italienska mannen, implementerades i Boglioli redan på 80-talet. Lanseringen av en banbrytande okonstruerad kavaj var helt rätt i tiden eftersom modet befann sig i en utvecklingsfas som skulle innebära att efterfrågan av allt mer nedklädda plagg ökade. I just denna manöver räddades Bogliolis framtid som, till skillnad från många andra aktörer som producerade klassiskt skräddade kavajer, inte drabbades av dotcom-boomen. Idag säljs Boglioli världen över och finns att köpa hos de flesta återförsäljarna som riktar sig till den modemedvetna mannen.

Boglioli

Blazer med hankie 
 

Boglioli

Hopsack Blazer 
 

Boglioli

Linneblazer  
 

Boglioli

Strukturmönstrad Blazer