MEET THE BRAND

Meet the brand: DSquared2

På mitten av 60-talet föddes tvillingbröderna tillika mode-genierna Dan och Dean Caten i Toronto i Kanada. Den kanadensiska duon är grundarna till DSquared2 - varumärket som tagit modevärlden med storm med sina färgsprakande och extravaganta kollektioner. DSquared2 är gränslöst i den bemärkelse att varumärket förenar flera nationers stilistiska uttryck och lyckas även slå samman de mest motsägelsefulla av kontraster i en och samma skapelse. Sannolikt är det också anledningen till den enorma framgång som varumärket nått sedan det lanserades år 1995. 

 

Vägen till att bli varumärket på allas läppar

Brödernas väg mot mode-arenan inleddes år 1984 när de antogs till den prestigefyllda skolan Parson’s School of Design i New York. Efter att tvillingduon avslutat sina studier flyttade de till Italien med en gemensam vision: att skapa ett varumärke. Vägen dit visade sig vara krokigare än de tänkt sig. Bröderna valde därför att ta ett sidospår innan de ens började fundera på att starta ett eget klädmärke; nämligen att ordna fester för några av Milanos och branschens mest inflytelserika personer. Genom evenemangen knöt de kontakter med betydande namn samtidigt som de förhörde sig kring hur branschen egentligen fungerade. Tre år senare hade de sparat ihop tillräckligt mycket pengar och fått tillräckligt mycket insikt i modevärlden för att lansera DSquared2.

 

Kollektionen som släpptes bestod av 35 plagg och var minst sagt häpnadsväckande, men det som verkligen fångade allmänhetens intresse var den överdådiga modevisningen som hölls i samband med släppet. Modevisningen lockade köpare och journalister från hela världen och plötsligt var såväl DSquared2 som tvillingbrödernas namn på allas läppar.

 

"Born in Canada, Living in London, Made in Italy”

 

År 2001 gavs DSquared2 den unika möjligheten att designa över 150 plagg till Madonnas världsturné och musikvideo “Don’t tell me”. Sedan dess har varumärket prytt många stora internationella artister på såväl turnéer som på röda mattan. Att varumärket passar lika bra på som av scenen beror troligtvis på kollektionernas oerhörda mångsidighet. Det som däremot består och är djupt inpräntat i DSquared2’s DNA är en sensualitet som framförallt framhävs i noga designade detaljerna. Och att det är just dessa små detaljer som gör varumärket är det inget att orda om.

Några år senare, närmare bestämt år 2006, gavs den kanadensiska duon äran att designa fotbollslaget Juventus matchkläder. Att Dan och Dean Caten gjort ett namn för sig i Italien finns kanske inget tydligare bevis på. 2007 gjorde varumärket också sig hemmastadd i Milano genom att öppna sin flagship store i staden.


Numera bor den kanadensiska duon i London samt Milano och kläderna tillverkas i Italien; ett faktum som givit upphov till varumärkets motto “Born in Canada, Living in London, Made in Italy”. Detta motto tar också uttryck i DSquared2’s filosofi: att blanda den kanadensiska ikonografin med det italienska skrädderiet och ett exceptionellt öga för detaljer. DSquared2 lyckas med att förena flera kontraster i sina kollektioner: maskulint med feminint, ledigt med överdådigt, sportigt med glamoröst. Denna gränslöshet tar ett nytt grepp om mode och resulterar i sexiga, provokativa designer med rötter i den italienska skräddar-traditionen. En kombination som gör DSquared2 till ett sofistikerat, modernt och glamoröst mode-hus. 

 

Här hittar du allt från DSquared2

DSquared2

Faded Slim Jeans 
4 899 kr

DSquared2

All but the flag Keps 
1 299 kr

DSquared2

Dsquared2 Logo Sweatshirt 
3 499 kr

DSquared2

Run Dan Jeans 
3 899 kr