MEET THE BRAND

Meet the brand: Lubiam

Tvättlappen vittnar om var plaggen vi bär är gjorda, och ”Made in..”, känns sällan så lyxig som när meningen avslutas med ”Italy”. Ett av våra mest älskade italienska varumärken Lubiam pryds av tvättlappen men också av en gedigen smakfullhet skapad av fusionen mellan tradition och innovation. Varumärkets kollektion utgörs av tre underlinjer som alla till stor del består av perfekt sydda blazrar och kommer i såväl ledig som dressad tolkning varför varumärket kommit att bli omtyckt av många – inte minst av oss på Man of a Kind.

Mannen bakom ett av många älskat varumärke, Luigi Bianchi, var redan vid 16 års ålder fast beslutad om att det var mode han skulle ägna sitt liv åt. I den unga åldern flyttade Luigi till Milano för att lära sig skräddaryrket. I modevärldens huvudstad och mekka blev Luigi inte långvarig. Kort efter att  han ansågs fullärd flyttade Luigi tillbaka till Mantova där han år 1911 öppnade sin första egna butik. Butiken i Mantova var bara början för det idag starkt etablerade varumärket som numera består av tre undervarumärken; L.B.M. 1911, Luigi Bianchi Mantova och 1911 Lubiam Ceremony.

 

Varumärkena finns etablerade världen över och två av dem hos oss på Man of a Kind. Tillsammans utgör de tre varumärkena Luigi Bianchis plattformar för sitt gedigna modeuttryck som i de tre underlinjena tolkas något olika.

 

 

L.B.M. 1911

Med över 100 års erfarenhet av modebranschen har L.B.M. 1911 format en tydlig stilmässig karaktär. Stilen präglas av italienska skräddartraditioner men är till skillnad från Lubiams andra varumärken den kanske mest lediga kollektionen. Någonstans i mötet mellan det traditionella italienska hantverket och innovation skapas magi som gör att L.B.M. 1911´s hela kollektion väcker ha-begär. Bakom varje plagg, som än idag produceras i den egna fabriken i Mantova, ligger ett enormt hantverk. L.B.M. 1911 producerar konfektion av hög kvalité i såväl avslappnad som uppklädd tappning i exklusiva tyger. Ett löfte som översätts i såväl smakfulla blazers, vilket är L.B.M. 1911´s signaturplagg, men också avslappnade ytterjackor i nylon och bomull. Varumärket beskriver själva sin strävan med plaggen som en autentisk tolkning av det gedigna italienska skrädderiet med inslag av pop. En kombination som anses perfekt för urbanister som helst klär sig i handgjord elegans oavsett dag och tillfälle.

L.B.M. 1911

Jack Regular Linneblazer
 

L.B.M. 1911

Clean Rock
 

L.B.M. 1911

 
 
 

L.B.M. 1911

 
 
 

 

Luigi Bianchi Mantova

Luigi Bianchi Mantova är det av Lubiams tre varumärken som andas och är mest premium. Varumärket beskrivs som synonymt med stil och exklusivitet; något som tränger genom kollektionen i högkvalitativa material och exklusiva detaljer. Luigi Bianchi Mantovas kollektioner är konstant föremål för research om de perfekta måtten, linjerna och detaljerna vilket de nästintill perfekta plaggen vittnar om. En blazer från Luigi Bianchi Mantova kännetecknas av en konstruktion i halv-kanvas, något som ger plagget dess fulländade fall och komfort. Underlinjen har på senare tid etablerat en made-to-measure service som möjliggör för varje
kund att få uppsytt sin ultimata kavaj. Att en Luigi Bianchi Mantova kostym är en investering i din garderob flera år framöver är lika sant idag som det var år 1911.

Luigi Bianchi Mantova

Mantua Fiskbensmönstrad Kostym
 

Luigi Bianchi Mantova

Tartanmönstrad Kavaj
 

Luigi Bianchi Mantova

Dream Randig Kostym
 

Luigi Bianchi Mantova

Dream Linnekavaj