MEET THE BRAND

Meet the brand: NN07 

Man har hört många historier om människor som offrar mycket för att förverkliga sina drömmar. Frågan är om inte grundarna till NN07 ändå satsade mest för att deras dröm om ett eget märke skulle slå in.  

Meet the brand:NN07

Det talas ibland i svepande drag om att vi Skandinavier och Nordbor är väldigt lika varandra. Till viss del till utseendet men också till sättet vi uppför oss. Det räcker dock med att zooma in lite och ställa två nationer mot varandra för att direkt hitta skillnader. En enkel, och givetvis grovt generaliserande, jämförelse mellan svenskar och danskar skulle väl kunna kokas ner till något liknande: danskar är mer livsglada och tar saker som det kommer medan vi svenskar är mer introverta och måna om vårt personliga utrymme.

 

Ett lyckat, skandinaviskt samarbete

Trots våra skillnader kan ljuv musik uppstå när vi väljer att samarbeta. Det såg vi inte minst i det kritikerrosade kriminaldramat Bron men frågan är om inte NN07 är ett ännu bättre exempel på ett lyckat samarbete. Det dansksvenska klädmärket har sedan starten, ja du gissade rätt, 2007 gått från klarhet till klarhet.

 

Victor Lindh och Ulrik Pedersen var både vänner och även kollegor från det danska varumärket Bruuns Bazaar. Under tiden som det arbetade på Bruuns Bazaar så kände båda två att det utan tvekan kunde göra det bättre. Därför satsade dem till slut allt, inklusive sina hus, och tog i hand på att inte ta ut någon lön de första två åren. Ett vågat beslut då men såhär nästan tio år efter starten ett riktigt beslut.

 

"De har varit en vild resa för NN07. Från drömmen om att starta ett företag som kan stå på egna ben och expandera utomlands till nu en växande expansion i USA med Bloomingdales som en viktig aktör" säger Andreas T. Herring, marknadskoordinator på NN07.

 

Att just lansera sig utomlands har varit en självklarhet för NN07 enda sedan man lanserade märket. Namnet i sig, No Nationality, anspelar på att märket inte velat nischa sig för hårt mot sin hemmamarknad utan snarare vara tillgängliga för vem som helst, var som helst. "Vi är till för alla och vårt fokus har alltid varit kvalité. Oavsett vem kunden är så ska han känna sig bekväm i våra kläder, det har alltid varit vårt mål."

Meet the brand: NN07

Japansk kvalitet

Just kvaliteten är något som alltid varit utmärkande för NN07 om man jämför de med andra varumärken och inspirationen till att vara så noggrann kring kvalitén kommer från Japan. "Både Victor och Ulrik har alltid varit fascinerade av Japan. Det är japanernas nitiska uppmärksamhet för detaljer, deras extremt nördiga inställning till produkter och deras mod att göra saker annorlunda gentemot alla andra som verkligen tilltalade både Victor och Ulrik." 

 

Det har dessutom inte varit aktuellt för NN07 att snegla mot vad som presenteras på catwalks och vad som anses vara trendigt i modeindustrin. Istället har fokus legat på att göra det man själv vill klä sig i och ha på sig. En annan detalj som får NN07 att sticka ut är att de aldrig tillverkat ett endast svart plagg. "Vår stil är enkel och elegant. Vi har aldrig jobbat mot det som är modernt eller trendigt. Vi har mer fokuserat på hur vi själva vill klä oss och vad vi känner oss bekväma i."

 

Det är där någonstans styrkan i NN07 ligger. Att istället för att satsa på plagg som är trendiga för stunden tillverka stilrena kläder i bra kvalité som håller i tid. Tidlösa plagg som oxfordskjortorchinos och t-shirts är NN07s absoluta styrka och visionen är att kläderna ska få ett långt och rikt liv.

 

"Vi vill skapa "Original of Tomorrow" som vi kallar det. Vår vision är att skapa kläder som blir en del av din historia. Kläder som har en speciell betydelse för dig och som du alltid kommer ha ett speciellt förhållande till. Om det händer, har vi lyckats som varumärke."

 

 

Vi avslutar intervjun med att fråga om Andreas bästa tips: 

 

1. Var dig själv 
"Enkelt uttryckt: försök inte att vara någon du inte är. Det syns tydligt när du försöker vara någon annan och det är inte cool."

2. Håll det enkelt 
"Blanda inte alltför många färger utan satsa på att ett av dina plagg verkligen sticker ut. Detta kommer att ge dig mer uppmärksamhet."

3. Vit oxfordskjorta och jeansskjorta 
"Jag har alltid en vit oxfordskjorta och en jeansskjorta i min veckorotation av kläder. Det är tidlösa klassiker som alltid håller och det funkar med allt."

4. Spara och köp bättre produkter 
"Köper du billiga kläder kan du först och främst inte garantera hur arbetsförhållandena har varit för de människor som har gjort kläderna och du har en större tendens att kasta ut och köpa nya kort därefter. Om man i stället sparar pengar och lägger dem på att köpa kvalité så har du kläder som håller säsong efter säsong. Bra för dig och bra för miljön!"

5. Glöm allt jag sagt 
"Skapa din egen stil och din egen historia."

 

 

Se allt från NN07 här