MEET THE BRAND

Meet the brand: Parajumpers

När designern Massimo Rossetti klev in på en bar i den amerikanska delstaten Alaska 2006 hade han nog aldrig kunnat ana att besöket skulle mynna ut i en av klädvärldens mest omskrivna utomhuskollektioner. Nu 13 år senare har Parajumpers hyllats flerfaldigt för sin träffsäkra design som förenar det bästa från italiensk design med funktionskläders teknologi.

Parajumpers meet the brand

 

Massimo Rossetti föddes i andra världskrigets Italien, men bor i dag med sin familj i USA. Hans liv präglas av resor, segling och äventyr vars inspiration kommit att bli ett signum för hans kreationer. Med ett förflutet på flera av de italienska modehusen har han lång erfarenhet av design. Men det var inte förrän senare som han tog klivet och skapade sin egen modehistoria.

 

Året var 2006 när Massimo klev in på en ruffig bar i Anchorage, Alaska – ett ögonblick som skulle förändra hans liv. Över borden träffade han en man som var en del av den luftburna styrkan 210th Rescue Squadron: den ökänt hårdhudade räddningsgruppen som med livet som insats undsätter människor i nöd under extrema förhållanden. Här föddes idéen till vad som kommit att bli ett välkänt inslag i modevärlden.

 

Parajumpers, eller PJs som de också kallas, är klädmärket som blivit lika synonymt med funktionalitet och högteknologiska material som stil och smakfullhet. När Massimo Rossetti tog fram sina första modeller var det inte bara viktigt med utseendet, designen och stilen, utan att skapa en dunjacka som även speglade egenskaperna av den där mannen han träffade i baren. Textilierna som används är slitstarka, tåliga och noga utvalda grundaren själv. Han utvecklar och kvalitetstestar ständigt nya materialidéer för att för varje säsong och kollektion optimera produkten. När Massimo i en intervju i Candid Magazine i sin tur talar om den typiske bäraren, beskriver han ”en enkel, men mycket listig, man – en jordnära drömmare”.

 

Designen på Massimos plagg speglar också visionen om hållbarhet. Färgerna går i klassiska toner som passar till mycket och fungerar både för fritid och arbetsliv. Varumärket erbjuder lätta, tunna dunjackor, men även mer kraftiga ytterplagg samt fält- och bomberjackor.

Parajumpers

Ugo Lätt Dunjacka 
3 899 kr

En lättvikts dunjacka som kan bäras under en rock för att hålla värmen de kallare månaderna, men som också fungerar som ensamt ytterplagg när kvicksilvret i termometern börjar röra sig uppåt.

Parajumpers är valet för dig som vill ha en kombination av hög kvalitet, genomtänkt funktionalitet och stil.

 

Se mer av Parajumpers produkter här.