MEET THE BRAND

Meet the brand: Versace

Det mytomspunna modehuset Versace är återigen i ropet tack vare fantastiska designers och samarbeten. Det är ett av världens absolut största varumärken, och just därför förundras vi över den fascinerande berättelsen om Versace.

 

Berättelsen om Versace är både fascinerande och skrämmande. Det Medusa-prydda märket har kantats av enorma framgångar men också av kallt, rått mord.

 

1978, Milano - Gianni Versace tar pennan i handen och signerar de sista papperna. Via della Spiga - Italiens mest kända shoppinggata - skulle prydas av en magnifik butik: Gianni Versace Società a responsabilità limitata. Gianni var otroligt noggrann med allt som rörde företaget. Han var en av få modedesigners som faktiskt hade full insyn och kontroll över både design och produktion, men också över all retail. Det dröjde därför inte länge förrän företaget expanderade och blev det konglomerat det är idag. Versace s.r.l. började, och lyckades, plocka marknadsandelar på smycken, accessoarer, parfymer och inredning.

 

 

Det ödesdigra året 1997

Efter att ha varit ett frekvent inslag på den absolut största scenen i nästan 20 år hade Gianni Versace, för stunden, slagit sig till ro i ett ståtligt palats längs Miami Beach. Han hade gjort sig känd för sitt påkostade, festglada leverne. Bland hans entourage syntes världsstjärnor som Elton John, Eric Clapton, Madonna, 2pac och The Notorious B.I.G. Att umgås med musiker influerade Gianni. Versace var nämligen en av de första att inkorporera musik in i sina modevisningar, och vidare i hans ready-to-wear.

 

Ocean Drive, 1997 - Efter en morgonpromenad återvände den då 50-årige Gianni Versace till sitt hus på Ocean Drive. Han hinner bara precis upp på första trappsteget innan Andrew Cunanan, en besatt stalker, skjuter honom med två skott och lämnar platsen.

 

Denna händelse är och förblir en av modehistoriens största tragedier. Mordet på Gianni Versace kom att skaka hela världen. Det italienska folket, och hela modevärlden, hade tagit Gianni till sina hjärtan och alla var i chock. Den man som charmat hela världen med sina extraordinära kläder är ihågkommen för italiensk nonchalans, uppkäftighet och elegans. Hans DNA går rakt igenom vad Versace är idag.

 

 

Det Versace vi känner till idag

Donatella Versace, syster till Gianni, tog över rodret som kreativt ansvarig. Det man kan säga om hennes tid på konglomeratet Versace, är att hon på ett mästerligt sätt lyckats styra modehuset genom decennium som präglats av helt olika klädesmässiga uttryck. Sedan 1997 har hon guidat Versace genom vågar av influenser, och är nu - genom samarbeten med Jennifer Lopez - på väg att ta Versace in i 2020-talet.

 

Idag är Versace ett resultat av en tvärsäker och orädd Donatella och ett arv från Giannis moderiktighet. Det vi ser idag är våghalsiga, häftiga designs som passar våren 2020 perfekt. På Man of a kind är vi naturligtvis stolta över att föra ett av världens kändaste och mest mytomspunna varumärken. Kollektionen vi har inne nu täcker de ikoniska sidenskjortorna, tröjor - med och utan den ikoniska Medusan, häpnadsväckande jackor och jeans. Bläddra igenom och vila ögonen på några av detta års mest stilsäkra designers.

 

Se allt från från Versace.