STIL

Men of a kind 2017

Ett år är till ända. Det är dags att vända blad, som vår regent skulle sagt. Innan vi stormar vidare in i det nya året, fullt av möjligheter, vill vi ta tillfället i akt att summera 2017. Tillåt oss presentera männen som inspirerat oss mest och klätt sig bäst det gångna året. Här kommer Men of a kind 2017.

Men of a kind 2017

Foto: Karl nordlund för tidningen cHEF

10. Ashkan Pouya och Saeid Esmaeilzadeh (Entreprenörer)

Från flyktingar till entreprenörer med en företagsgrupp som omsätter cirka 4,5 miljarder kr. En hisnande och minst sagt inspirerande resa som bara har börjat. Även i klädväg blir de båda herrarna alltmer intressanta och har på sistone siktats i iögonenfallande kostymer, färgkoordinerade outfits och hängslen. Vi ser fram emot att följa succéduon fortsatta framfart även mot stiltoppen.

Men of a kind 2017

 

9. Tobias Sikström (Bloggare och frilansjournalist)

Flitigt anlitad av de främsta i herrmodesverige för sin fingertoppskänsla och förmåga att till och med få aprikosa bowlingskjortor och teddyjackor att se naturligt manliga ut. Med drömska stilleben som signum och en härlig attityd spår vi att 2018 blir synnerligen framgångsrikt för Stockholmsbaserade Tobias.

Men of a kind 2017

 

8. Oscar Hiljemark (Fotbollsspelare)

Klubbflytten från italienska Genoa till grekiska Panathinaikos tidigare i år säkrade fortsatt solbränna för svensk fotbolls mest välklädde man. Oscar räds varken rosa kostymer eller mönstrade skjortor och levererar alltid någonting sevärt, även utanför planen.

 

Men of a kind 2017

Foto: köket.se

7. Tommy Myllymäki (Kock)

En av rikets mest framstående kockar är imponerande företagsam med ett pärlband av kokböcker, tävlingsmeriter och egna krogar. Klädmässigt är han antingen genomtänkt nerklädd i välsittande collegetröja eller riktigt uppklädd i dubbelknäppt kostym. Han klär sig precis som hans matlagningsfilosofi; utan att krångla till det och som han själv gillar.

 

Men of a kind 2017

 

6. Erik Forsgren (Influencer)

Norrländske Herr Forsgren är förutom trevlig och ödmjuk (två egenskaper vi på Man of a kind håller högt) synnerligen stilsäker. Hans nästan 300 000 följare på Instagram kan avnjuta välkomponerade bilder, ofta från exotiska destinationer. Slit inte ut dig Erik.

Men of a kind 2017

 Foto: oskar brewitz

5. Otto Knows (DJ och musikproducent)

En av de starkast lysande stjärnorna på den svenska EDM-himlen är döpt till Otto Jettman. Även om han likt sina kollegor bakom skivspelarna stundom trivs i enfärgad t-shirt varvat med huvtröja finns en stor skillnad: Otto spelar golf. En hobby som vi skönjer när han dressar sig utanför DJ-stereotypen. Vår förhoppning är att få se mer av den varan under 2018. Mer Back where I belong även stilmässigt, med andra ord.

Men of a kind 2017

 

4. Alexej Manvelov (Skådespelare)

Det krävs en stor portion pondus för att trovärdigt gestalta en maffiaboss. Denna pondus, som Alexej bevisat att han har i serien Innan vi dör, fyller även kläderna han väljer att bära. Att stil kommer inifrån är Herr Manvelov det levande beviset för.

Men of a kind 2017

foto: jono bernstein

3. Håkan Hellström

Han bär upp en sjömansskjorta. Vi skulle egentligen kunna stanna där. I stilväg utstrålar den ylande krulltotten någonting så unikt som en genomsnäll rockstjärna med sina tajta bikerjackor och vintage-t-shirts. Och 2017 var året då Håkan Hällström gick från stor artist till nationalskald.

Men of a kind 2017

Foto: fredrik wennerlund

2. Ulf Kristersson (Politiker)

Okonstruerade kavajer. Känsla för färgkoordinering. Smakfulla slipsar och four-in-hand-knutar. Det är nästan som om vi själva ekiperat Moderaternas nya partiledare. Äntligen har Sverige fått en politiker som klär sig i klass med Silvio Berlusconi. Lyckligtvis finns få andra likheter.

Men of a kind 2017

Foto: Magnus Sandberg/Aftonbladet

1. Felix Herngren (Skådespelare, regissör, producent)

Alex, den tafatte karaktären Felix fått oss att älska i Solsidan, klär sig minst sagt bedrövligt. Privat är lillebror Herngrens stil någonting helt annat. Uppknäppta skjortor och ingångna jeans, som det anstår en kreatör, varvas med skräddarsydda smokings. Slår du för övrigt upp ordet karriär i SAOL borde en bild på Felix visas. Likt Kung Midas blir allt som förunnas beröring av hans hand till guld. Vad kommer härnäst? Världsherravälde är enligt vår kristallkula inte uteslutet det kommande året.

Text: Oscar Arrsjö