STIL

Men of a kind 2018

Ett nytt år har precis tagit sin början, men innan vi stormar vidare in i 2019 vill vi ta tillfället i akt och summera vårt 2018. Tillåt oss att presentera de män som inspirerat och klätt sig bäst under det gångna året. Här kommer Men of a kind 2018. 

10. Sandro Cavazza (Musiker)

 

Foto: Marthe Veian

Sandro gick från att vara gatumusikant till att bli ena halvan bakom hitlåten Without you som han släppte med Avicci 2017. Det är inte bara Cavazzas stämma som mött framgång det senaste året, vi anser även att hans stil varit riktigt vass. Under året har vi sett honom i avslappnande skjortor och t-shirts stylade med jackor i mocka och jeans. Som kronan på verket bär han upp det hela med (vad vi tycker) ett riktigt bra hårsvall.

 

Låt Sandro inspirera dig, här hittar du hans Instagram.

9. Claes Elfsberg (Journalist och nyhetsankare)

Foto: Janne Danielsson/SVT

Han gjorde sin sista sändning som nyhetsankare på SVT i augusti 2018. Något vi på Man of a kind kommer sakna i rutan under nästkommande år är helt klart hans slipsar och välsittande kostymer i sobra färger. Vi minns tillbaka och läser en intervju från 2004 där Claes beskriver att han var mer färggrann när han var ung i slutet av 60-och början av 70-talet. I jobbet vill Claes vara ”mitt i modet”. Han menar att när man ligger i modets framkant blir kläderna ett distraktionsmoment, de får tittarna att tänka ”där sitter han och ser lattjo ut”. Privat klär han sig bekvämt i udda byxor, skjorta och en tröja. Claes Elfsberg har helt klart tänkt till när det gäller sina klädval, både nu och då. Tack Claes!

8. Victor Leksell (Musiker)

Foto: Sony music

Victors enorma hitt Tappat fortsätter hänga kvar bland de mest lyssnade låtarna under detta år. Vi kan trösta Victor med att han iallafall inte tappat sin stil. Den har nämligen (precis som hans karriär) växt sig allt starkare under 2018. Victor klär sig i märken som Moncler och Stone Island. Han bär ofta kepsar och mössor och balanserar avslappnade plagg med mer strikta kappor och overshirts. Vi ser fram emot att följa både Victors karriär och stil under nästkommande år.   

 

Låt Victor inspirera dig, här hittar du hans Instagram.

7. Robert Sandmark (Grundare av Tapper AirPod Strap och butikssäljare på Eytys)

Foto: Robert sandmark

Robert Sandmark är en av Sveriges bäst klädda 2018 för att han på ett lekfullt och säkert sätt blandar olika material, stilar och accessoarer till en stil vi inte direkt blir uttråkade av. Robert komponerar sina outfits med en otrolig fingertoppskänsla och i hans garderob ser vi kostymer, härliga solglasögon, silvriga byxor och inte minst en stor variation skor från favoriten Eytys. Lägg dessutom till att han bjuder på ett underbart Instagramflöde som andas fest, lekfullhet och herrmode - vi spår att detta modegeni kommer fortsätta växa och inspirera oss minst lika mycket kommande år. 

 

Låt Robert inspirera dig, här hittar du hans Instagram.

6. Gustav Broström (influenser och skönhetsexpert)

Foto: Instagram @gustavbrostrom

Gustav Broström är minst sagt en stilig man. Vi ser honom i kostymer, smokings, tweedkavajer och allt samman i sobra färger. Gustav är känd för sina Instagramstilleben som man helt klart måste spana in. Han är även känd som hudvårds-och grooming expert och har stenkoll på vilka ansiktsmasker som gör det bästa jobbet. Gustav är en riktig konstnär och lägger mycket möda på detaljer, något vi på Man of a kind älskar!

 

Låt Gustav inspirera dig, här hittar du hans Instagram.

5. Jakob Konnbjer (Influencer, social media marketing specialist, entreprenör och modell)

Foto: Jakob Konnbjer

Hur framgångsrik kan man vara vid så ung ålder? Svaret hittar vi hos Jakob Konnbjer. Han är en sann entreprenörssjäl som producerar otroligt kvalitativt innehåll i en rasande takt. Jakob delar med sig och producerar content i en härlig blandning av stiliga outfits, groomingtutorials (med hår-och skäggtips), Twitch streams och sitt härliga leende. Jakob är en riktig Man of a kind!

 

Låt Jakob inspirera dig, här hittar du hans Instagram.

4. Jacob Mühlrad (Kompositör)

Foto: Pierre Björk

Han har kallats för musikaliskt underbarn och har trots sin unga ålder (född 1991) komponerat för några av Sveriges främsta ensembler, körer och orkestrar. Det är inte bara i dessa sammanhang Jacob är kreativ, vi tycker nämligen att detta lyser igenom även i hans klädval. Jacob piggar minst sagt upp den konservativa musikscenen med sina skinnjackor, polotröjor, kostymer och hoodies i en härlig och inspirerande blandning.

 

Låt Jacob inspirera dig, här hittar du hans Instagram.

3. Leslie Tay (Musiker)

Foto: Nathalie Isla

Leslie bjuder ofta på ett leende och i sina låtar på starka texter. Inte nog med det så fyller han sina sociala medier med härlig inspiration i form av färg, lekfullhet, sportinfluenser och streetwear. Vi ser gärna att denna stjärna fortsätter stråla länge!

 

Låt Leslie inspirera dig, här hittar du hans Instagram.

2. Charlie Gustavsson (Skådespelare)

Foto: Jonas Koel/Bildmedia

Vi har sett honom sida vid sida med Hedda Stiernstedt i succéserien Vår tid är nu. Något vi på Man of a kind kan enas om är att Charlies tid är nu! Charlie kompar flickvännen Amy Deasismonts Instagramvideos med gitarr, han har underbara lockar och en finfin stil… ja ni hör han har charmat fler än bara oss. I skinnjackor, polotröjor och jeansjackor är Charlies avslappnade stil en solklar inspirationskälla. Vi kommer helt klart ha span under 2019 på herr Gustavsson för att se vad han gör succé med härnäst!

 

Låt Charlie inspirera dig, här hittar du hans Instagram.

1. Victor Nilsson Lindelöf (Fotbollsspelare)

FOTO: INSTAGRAM @victorlindelof

Victor Nilsson Lindelöf är 2018 års Man of a kind för att han på ett på ett självklart, sportigt, och naturligt sätt inspirerat oss. Vi gillar att han bär herrkläder från kedjor blandat med finare märken och detta på ett bärbart och balanserat sätt. Succéåret 2018 är året Victor gifte sig, vann guldbollen och året han och frun Maja blev gravida med sitt första barn. Victors generation av fotbollsspelare intresserar sig allt mer för mode och har vid sidan av fotbollsplanen både Instagramkonton och samarbeten med modevärlden. Vi gillar hur Victor bidrar till detta och hoppas att vi fortsätter att se Victor, Maja och deras nykomling till bebis skina i spåkulan.

 

Låt Victor inspirera dig, här hittar du hans Instagram.

Summering av förra årets vinnare

Förra året var vi glada att utse följande till årets Men of a Kind:


Ashkan Pouya och Saeid Esmaeilzadeh (Entreprenörer), Tobias Sikström (Bloggare och frilansjournalist), Oscar Hiljemark (Fotbollsspelare), Tommy Myllymäki (Kock), Erik Forsgren (Influencer),

Otto Knows (DJ och musikproducent), Alexej Manvelov (Skådespelare), Håkan Hellström, Ulf Kristersson (Politiker)

och sist men inte minst vinnaren Felix Herngren (Skådespelare, regissör, producent).