INTERVJUER

Möt designern bakom HOPE's nya identitet

HOPE grundades tidigt 00-tal av Ann Ringstrand och Stefan Söderberg. Det funktionella, enkla och skräddade modet blev snabbt signifikant för klädmärket som fyllde ett tomrum i dåtidens modesverige. Den senaste tiden har dock HOPE påbörjat en identitetsförskjutning - utan att mista sin känsla för skräddat och utility wear. Vi fick en pratstund med den nya chefsdesignern som är en av initiativtagarna till den nya identiteten.

HOPE’s design har sedan start bestått av klassiska och funktionella plagg med hög modegrad där just funktion agerat kärna. Med andra ord det som den nordiska konsumenten vanligtvis efterfrågar. För att särskilja sig ytterligare från övriga märken på marknaden samt för att slå ett slag för framtidens mode väljer nu HOPE att göra om sättet man arbetar med kläder och kollektioner – den personliga stilen ska komma före könet.

 

Numer är märkets kläder könsöverskridande där lappen i nacken förklarar vilken storlek du behöver beroende på vilket kön du identifierar dig som. Vi bad chefsdesignern Frida Bard berätta mer.

Designern bakom HOPE's nya identitet

Tidigare i år tilldelades Frida Bard utmärkelsen "Årets Designer" av modemagasinet Café. Foto: Märta Thisner 

Vad kännetecknar Hope år 2017?

Att vi ifrågasätter konventionella normer inom mode, till exempel genom vår nya dubbla storleksmärkning. Varför ska män och kvinnor bara klä sig i plagg från herr respektive damavdelningen? Vi vill uppmana fler att våga klä sig som en vill utan att vara låst till ens könstillhörighet.

Vad är den största skillnaden på Hopes kollektioner idag jämfört med för fem år sedan?

Vi fortsätter att bygga på HOPE’s arv med skräddat och utility wear i fokus. Vi integrerar nya typer av material och silhuetter som tidigare inte funnits i HOPE´s kollektioner; vår byxa Wide med hög midja är ett exempel på det. För mig som designer är det alltid silhuetten som kommer först. Kontraster är också väldigt viktigt – att jobba med både balans och obalans och däremellan hitta något intressant.

Vilka är dina favoritplagg från AW17-kollektionen? 

HOPE

Wide Byxor
1 799 kr

HOPE

Area Lång Rock
4 499 kr

HOPE

Champ Hoodie
1 399 kr

HOPE

Helmet Väska
2 199 kr