STEG FÖR STEG

Så packar du inför en weekendresa

Att packa inför en resa är för många synonymt med beslutsångest, frustration och sista minuten-ändringar. Här följer två förslag på hur du ska tänka för att få till en lyckad resväska – en packning för en weekend i storstan och en för helgen på landet.

Så packar du för weekendresan

Packning för en CITYWEEKEND

"Vad ska jag ta med?", "Allt är tråkigt" och "Jag måste köpa någonting nytt!" är alla tre vanligt förekommande tankefraser vid packning. Med lite planering och fingertoppkänsla är detta något som du lätt kan trava förbi. 

 

Att packa rätt innebär, med facit i hand, oftast att packa lätt. En bra resväska bör bestå av mångsidiga plagg som du kan kombinera på flera olika sätt. Det allra viktigaste är naturligtvis att det är kläder som du känner dig bekväm i och att passformen är rätt för dig. Den där skjortan som du väntat på att få använda, för att det en dag kanske kommer ett tillfälle då den blir perfekt, får stanna hemma. Har du inte använt ett plagg hittills kommer du definitivt inte göra det på resan heller. Försök planera i förväg vilka olika looks du kommer vilja bära – på morgonen, under dagen och på kvällen. Det är gemensamt för alla väskor, oavsett vart destinationen bär.

så packar du för en city

"När du åker på en cityweekend har du sällan en tydlig agenda. Du får helt enkelt förbereda inför alla tänkbara scenarier – med så få plagg som möjligt."

City

När du åker på en cityweekend har du sällan en tydlig agenda. Du vet inte exakt vad du kommer att göra, vilka platser du kommer besöka och hur du kommer att känna inför dina klädval när du väl kommer fram. Därför kan det vara svårt att bestämma vilka garderobsfavoriter som förtjänar en plats i kofferten. Du får helt enkelt förbereda inför alla tänkbara scenarier – med så få plagg som möjligt. Förmodligen kommer det bli ett par turer på stan, några restaurangbesök och antagligen en eller två senare nätter. Se vilka plagg i garderoben som passar till alla tre tillfällen. Klä upp tröjan du har på stan under dagen med en trendig jacka, på kvällen bär du den istället med en stilig kavaj och passande accessoarer.

 

I en cityväska är en av de viktigaste produkterna ett par bekväma skor. Bekväma – och snygga – som du kan promenera i utan att få skoskav och som du även kan låta sitta kvar under kvällsaktiviteterna. Eftersom du är i en stad kommer du med stor sannolikhet hitta både det ena och andra plagget under shoppingrundan – lämna därför utrymme i väskan för nyinköpta plagg. 

Så packar du för en helg på landet

"För en helg på landet byts höghusen och nattlivet ut mot grönska, natur och lugn. Det bör även speglas i dina klädval."

En helg på landet

Du behöver vanligtvis inte planera lika mycket inför en helg på landet som du gör inför en cityweekend. Höghusen och nattlivet är här utbytta mot grönskan, naturen och lugnet. Det bör även speglas i dina klädval. De dressade plaggen får hänga kvar hemma i garderoben. Nu är det bekvämlighet som är prio ett. Plagg som är funktionella och bekväma agerar nyckelplagg i resväskan.

 

Oavsett kan det vara smart att ändå plocka med de där plaggen som kan rädda en spontan middagsbjudning med oväntat besök. En vit, omönstrad tunnare bomulls- eller linneskjorta kan fungera lika bra till middagen som till filmkvällen i soffan. Samma princip gäller för en t-shirt, en finstickad polotröja och ett par lösare men välsittande jeans eller mörka bomullsbyxor. Satsa på plagg i mjuka och mer exklusiva material. Du vet att du hittat rätt när du kan tänka dig att såväl ta en tupplur på eftermiddagen som att gå ut och äta middag i kläderna – utan att skämmas.

Så packar du för en helg på landet

 

PACKNING FÖR EN HELG PÅ LANDET

PRODUKTER FRÅN ARTIKELN:

Common Projects

Original Achilles
3 099 kr

Etro

Mörkblå polotröja
3 999 kr

Sunspel

Vit t-shirt
749 kr

A.P.C.

Petit New Standard
1 499 kr