STIL

Plaza Uomo's favoriter

Med Erik Mannby i täten har herrmodemagasinet Plaza Uomo handplockat sina favoriter från Man of a kind, som alla förenar tre värden: kvalitet, mångsidighet och stil. Urvalet kan både dressas upp och ned, beroende på bärarens livsstil och/eller dagsgöromål. Kort och gott: ett bra val i varje mans garderob!

 

1. Smokingen från Tom Ford

Tom Ford

Twill O'Connor Smoking
34 499 kr

"Många skulle nog säga att Tom Ford till viss del hjälpt till att hålla det skräddade herrmodet relevant. Den forne Gucci-designern har skapat kostymer, eller som i detta fall, en smoking, som utstrålar sex appeal med klassiskt maskulina proportioner och med en genomgående känsla för kvalitet, i allt från materialval till konstruktion."

2. Techmerino-skjortan

Z Zegna

Techmerino Skjorta 
2 999 kr

"En grå skjorta är inte lika omedelbar eller självklar som dess vita motsvarighet. Vi vill dock mena att den är minst lika användbar för den moderne mannen, och dessutom utgör en bättre bas för de allra flesta män, då den inte skapar en lika stark kontrast rent färgmässigt. Z Zegnas techmerino-skjorta har dessutom fördelen att den håller dig varm OCH andas."

3. Byxorna från Dailyroutine

Dailyroutine

Guy Pant Cord 
1 999 kr

"Vi är riktigt förtjusta i svenska Dailyroutine som, under Christian Lippich säkra hand, utgör en riktigt stark utmanare till både svenska och internationella varumärken inom det efemära område som utgör ”smart casual”."

4. Handskarna 

Hestra

Handsydda Peccary Skinnhandskar 
2 699 kr

"Kvalitetsskor, kostymer sydda efter konstens alla regler, skjortor från Neapel börjar alla vara bekanta fenomen för välklädda män. Det känns ju självklart att dina handskar då ska hålla en lika hög klass. Det är svårt att hitta ett par handskar som utstrålar stilkunnighet lika mycket som ett par snygga peccary-handskar."

5. Den ofodrade kavajen

L.B.M. 1911

Okonstruerad Blazer 2815 Mikroruta
4 999 kr

"Få saker känns så urtypiskt italienska, som en ofodrad kavaj. Den avslappnade elegansen hos det italienska herrmodet, som förkroppsligas i denna kavaj är till stor del vad som lade grunden för Plaza Uomo. Få gör det lika bra som L.B.M."

6. Överrocken

Luigi Bianchi Mantova

Colombo Thermo Ullrock Marinblå 
7 999 kr

"Den marinblå överrocken är ett av de mest klassiska ytterplagg du kan hitta. Den tidlösa statusen har uppnåtts på grund av den enkla anledningen att det är ett plagg som kan bäras med alltifrån jeans till smoking - alltid elegant. Luigi Bianchi Mantovas rock har dessutom ett extra lager, bestående av en löstagbar väst, för att skapa ett perfekt allround-ytterplagg."

7. Fiskbensmönstrade rocken

Canali

Fiskbensmönstrad Rock 
12 999 kr

"Den fiskbensmönstrade, nästintill denimfärgade ytterrocken från Canali är perfekt för den som vill ta ut svängarna en smula, men ändå vara klassiskt stilren. Passar utmärkt till såväl kostym som en nedtonat casual outfit."

8. Kabelstickade tröjan

Sunspel

Cable Knit Tröja 
2 499 kr

"Var man bör äga en kabelstickad tröja, vare sig han gillar en mer dressad stil, där tröjan funkar som lager mellan skjorta och kavaj, eller superavslappnat tillsammans med jeans och sneakers. Sunspels tröja förenar den lyxiga mjukheten från merinoull med den kabelstickade tröjans inneboende koppling till sjön och karga kustremsor."

9. Fältjackan

BOSS

Oroy Teddyfodrad Jacka
3 999 kr

"Fältjackan har varit en av de mest populära höst och vårplaggen de senaste åren, mycket tack vare jackans mångsidighet och praktiska form. Boss har gjort en version som inte bara är snygg i klassisk marinblå bomull, utan som dessutom är helt vinteranpassad med det fluffigt värmande teddyfodret."

10. Uddakavajen

Boglioli

Fiskbensmönstrad Blazer 
7 999 kr

"Fiskbensmönstrad, blå, mjukt konstruerad med utanpåliggande fickor. Den här kavajen från Boglioli har alla de detaljer vi eftersöker i en ledig uddakavaj. Snittet passar lika bra på kontoret som nattklubben."

11. Den ljusblå skjortan

Barba

Formell Semi-slim Skjorta 
2 099 kr

"Barba förenar den neapolitanska skräddarcharmen med ett snitt som passar fantastiskt bra i vilken kontorsmiljö som helst. Ljusblått är ett utmärkt alternativ till vitt, för vardagsskjortan, då den gifter sig väl med de flesta färger på både kläder och accessoarer."

12. Den stickade pikétröjan

Canali

Stickad Pikétröja 
2 399 kr

"Vi älskar den stickade pikétröjan. Canali gör verkligen den klassiska tröjan rättvisa med denna modell. Diskret grå i skön ull, passar den utmärkt till både kavaj och helglediga outfits."