STIL

Rocken - en höstfavorit

Kompensationen för att lämna sommaren bakom sig är liten. Att packa ned sommarens kläder är aldrig en fröjd. Men att stifta bekantskap med våra efterlängtade höstgarderober är alltid en fröjd. Att se till att höstgarderoben innehåller en riktigt, riktigt bra rock är nästan ett måste. Våra tre favoriter är följande.

Rocken - en höstfavorit

 

Det finns vissa plagg en man bör ha i sin höstgarderob. En snyggt skuren kostym är ett sådant plagg. Ett par välsittande jeans är ett annat. Och självfallet är höst- och vinterrocken också en hörnsten i garderoben. Att rocken dessutom kommer gå att använda säsong efter säsong, gång efter annan, är skrivet i stjärnorna. Och om det är så att den rock du redan äger börjar nå ett bäst-före-datum, gör du klokt i att läsa vidare. Vi har nämligen handplockat våra tre favoriter, och vi ämnar visa varför du bör ta en funderare över just dem.

Calvin Kleins idé av dubbelknäppt

Få företag har med samma självklarhet befäst sin position som kontinuerligt banbrytande - som Calvin Klein faktiskt har. Med denna rock leker Calvin Klein med traditionella stilnormer, och blandar det med ett modernt skuret snitt. Denna dubbelknäppta rock kommer i en ull- och bomullsblandning. Anledningen till att man valt att blanda bomull med ull är för att göra rocken mer vindtät. Bomullen håller nämligen igen luften, bättre än ren ull gör. En fiskbensmönstrad rock är dessutom ett trevligt alternativ till de rockar du kanske redan äger, eller funderat på att införskaffa.

Fiskbensmönstrad rock från Calvin Klein

 

Dubbelknäppt rock och polotröja

 

En italiensk klassiker av rang

Detta är vår mest klassiska rock, till utseendet. En marinblå ullrock i ett avsmalnande snitt är en odödlig variant. Eftersom den gör sig lika bra till ett par blåjeans och en tröja i merinoull, som den gör sig till en tyngre flanellkostym. En marinblå rock från Corneliani är ett dressat plagg. Den höjer en vanlig outfit, oavsett vad den består av. Detta är definitionen av lyx. Vi rekommenderar dig att överväga denna nästa gång det är dags att kitta upp dig med ny rock. Eftersom det italienska klädhuset är en garanti för mångårig kvalitet.

Rock med mönstrad sjal

 

Stilren rock från Corneliani

 

Det tekniska alternativet

Stone Island har, med Massimo Osti I spetsen, seglat upp som det självklara valet för den person som antingen redan äger en klassisk ullrock. Eller för den person som vill ha något annat än klassikerna. Stone Islands stora höstsatsning är en primaloft-fylld dunjacka, med två bröstfickor på varsin sida om knäppningen. I och med att jackan är dunfylld, kommer du kunna använda den under hela hösten, våren och tidig vinter. Vill du bära den under januaris kallaste dagar rekommenderar vi att bära en dunväst under. Det är både snyggt, och jäkligt praktiskt.

Teknisk rock från Stone Island

 

Stone Island jacka med kompasspatch

 

Stone Island jacka i modellen David TC