STIL

Så bär du höstens denim

Denim har sedan Levi Strauss skapade de första jeansen varit en oumbärlig hörnsten i varenda mans garderob. Över 130 år senare är materialet fortfarande lika aktuellt, och hösten 2019 är denim hetare än någonsin. Därför tänker vi ta tillfället i akt och visa dig hur du bäst bär denim i höst.

Blå Dsquared2-jeans

 

Vad är det med denim som förundrat och intresserat både män och kvinnor i århundraden? Är det den praktiska användbarheten? Eller är det ren estetik, det vill säga enkom utseendet på bomullstyget som fått människor fängslade i alla dessa år? Det måste vara en kombination. Hur som helst är denim ett av höstens mest uppskattade material. Men hur bär man jeans under hösten när vädret är svårt att förutsäga?

Denim à la Helmut Lang

När hösten tågar in förekommer en nästan unison förändring i hur män klär sig. Färgskalan män rör sig i begränsas. Sommarens pastellfärger byts ut mot grått, svart, marinblått och ännu mer grått. Vi föreslår en uppkäftigare approach gentemot oktobers kommande gråa dagar. Helmut Lang har nämligen plockat fram höstens mest självklara denim-kombination: den rosa. Antingen köper du jackan och bär den med en vit t-shirt under. Eller så passar du på att bära jeansen som hör till. Den här kombinationen är vår definitiva denim-favorit att bära hösten 2019.

Rosa set i denim från Helmut Lang

Jeansjacka och jeans from Helmut Lang

Rosa jeans från Helmut Lang

 

Rosa jeans med vita sneakers

Skor från Common Projects

De snyggt blåa

Att bära svenska och italienska kläder tillsammans är sällan en dålig idé. Vi kan nog till och med gå längre än så och säga att det aldrig är annat än en bra idé. Nudie Jeans har under mer än ett decennium tillverkat klimatsmarta jeans, med en utmärkt passform. Med ett par blåjeans kan du matcha denna statement skjorta från Versace Collection.

Blå jeans med mönstrad skjorta

 

Blå jeans från Nudie

 

För kyligare dagar

Man of a Kind tycker vi om plagg som är lätta att använda. Alla män behöver ett par svarta jeans. Eftersom de fungerar att bära till i princip allt annat du har i garderoben. Det går att göra outfiten så enkel som att bara sula på sig ett par Common Projects Achilles och en t-shirt till dina jeans. Det är en outfit som inte kräver vidare eftertanke, men som garanterar hög stilnivå. De här svarta jeansen gör sig ruskigt bra tillsammans med denna vadderade jacka från Moncler. Det är en enkel men bra outfit att bära de dagar då vädret är både svängigt, och nästan bitande kyligt.

Svarta jeans med vita sömmar

Jeans från Kenzo

Vit Moncler-logga med logoprint

 

Jeans från Kenzo med logobrodering

Jeans från Kenzo

Kanadensisk denim

 

Den kanadensiska brödraduon gör kläder inspirerade av samtiden. Deras kläder är ofta prydda med stora tryck och mönster. För att väcka uppmärksamhet. Det skall synas att ett Dsquared2-plagg är just från Dsquared2. Denna jeansskjorta är inget undantag. Den kommer i ett mjukt bomullstyg, med en denim-finish och är i en avslappnad passform. Precis som vi vill att denimskjortor skall vara i höst. Självklart kommer du kunna bära den till alla typer av byxor, men vi ser helst att du går för denim dubbelt upp. Att bära Dsquared2’s byxor är ett val du inte kommer att ångra. Framförallt inte när designen är så bra som denna faktiskt är.

Blått denim-set från Dsquared2

 

Skjorta och jeans med patches från Dsquared2

JEANS OCh jeansskjorta från Dsquared2