STIL

Så klär du dig bäst på studenten

För många är studenten den största dagen i ens liv. Det är den dag då flest män köper sin allra första kostym. Men måste man ha skjorta och slips? I detta inlägg skall vi göra klart för tre alternativa stilar, om du inte väljer att bära slips, på studenten.

Kostym är, näst efter smoking och frack, mannens enskilt elegantaste plagg. Det är ett plagg med historisk förankring som alltid varit en manlig statusmarkör. Men idag är det inte ovanligt att man tycker att det känns överklätt med slips. Det är en vanlig företeelse att tro att den klassiska ekvationen man + kostym = välklädd skulle stämma. Vi håller inte med. Därför har vi satt ihop tre alternativa stilar för hur du bäst klär dig på studenten för att bära upp en kavaj.

Med sneakers och t-shirt

 

 

 

Det kommer en tid på året då du kan behöva tänka över vad du redan tror dig veta om kostymregler. Den tiden närmar vi oss med stormsteg. Och det fanns också en tid då man var tvungen att genomlida somrarna med underlinne, skjorta, slips och ullkostym. Den tiden är, lyckligtvis, förbi. Idag är det ett fullgott sommaralternativ att helt enkelt skippa slipsen och skjortan - och istället kombinera kostymen med ett par sneakers och en vit t-shirt. När det kommer till skorna föredrar vi vita sneakers till den svarta kostymen eftersom det bidrar till en fräsch känsla.

BOSS

Ryan Kostymkavaj 
4 499 kr

Eytys

Tumbled Doja Sneakers 
1 799 kr

BOSS

Lenon Kostymbyxor 
1 999 kr

Comme des Garçons Shirt

Basics T-shirt 
799 kr

Kostym utan slips

 

 

 

 

Det finns inget som säger att kostymen på studenten måste vara av mörkare kulör. Här är ett alternativ om du vill sticka ut lite mer, men ändå hålla dig stilren. Satsa på en vit skjorta i ett ledigare material som linne eller bomull - i en kostym med samma materialval. Det är ett snyggt sätt att hantera både värmen och konkurrensen. På fötterna ser vi gärna att du investerar i italienarnas favoritmärke Buttero. De här skorna är i mocka och ger dig automatiskt ett lite mer dressat uttryck. 

Morris

Belgrave Linnekavaj
3 499 kr

Morris

Rodney Linnebyxor 
1 599 kr

Buttero

Serena Cremino Mocka Sneakers 
2 799 kr

NN07

New Derek Linneskjorta 
1 099 kr

Uddakavaj och mönstrad skjorta

 

 

 

Ibland kan det kännas lättare att faktiskt inte gå för full kostym. Då är det här ett bra alternativ. Eftersom alla tre delar går lika bra att använda var för sig. Uddakavajen i ett italienskt lyxig material med ett par ljusgrå rutiga byxor som är något högre i midjan. Det är inte alls dumt. Med en mönstrad skjorta under kavajen personifierar du dress coden smart casual. Det här är den minst formella outfiten av våra tre stilar, men det betyder däremot inte att det är den minst välklädda. Det här är en av våra absoluta favoriter. Det viktigaste är att du väljer den klädsel du själv känner dig bekväm i.

Morris Heritage

Frank Hopsack Kavaj 
5 499 kr

Morris Heritage

Anton Windowpane Kostymbyxor 
1 999 kr

Etro

Mönstrad Kortärmad Skjorta 
3 999 kr

Tom Ford

Edgar Lace-up Brogues 
13 299 kr