STIL

Sex trender att förvänta SS19

Efter att ha tittat på London-, Paris- och Milanos modeveckor kan vi konstatera att SS19 kommer vara en förlängning av året dessförinnan. Det är en yvigare version som nu får löpa linan ut. Über-mönstrade överdelar, långa (lyxiga) kavajer, och rymliga byxor är bara en del av de trender ni kommer stöta på redan kommande månad. Därför har vi sammanställt och skissat på sex trender vi förväntar oss se våren 2019.

Dubbelt upp med dubbelknäppt

Kavaj- och kostymtrenden har växt sig allt starkare de senaste åren. I år, och framförallt i vår, är det dubbelknäppt som gäller. Vi kommer se lösare passformer och längre snitt. Kavajens axlar kommer vara markanta och färgpaletten kommer rymma allt från army-gröna färger till solgula, men också monokroma som ljusgrå och ljusblå. Och det bästa av allt är att du bär de öppna, fallandes längs med kroppen.

Über-mönstrat är inte alls dumt

Mycket färg, djärva mönster som tävlar om utrymmet och rutor, blommor och prints var förra årets snackis. I år är det volym 2.0. Om mönstren känns utåtriktade, och verkligt vibrerande, ligger du rätt i tiden. Tänk 80-tal, track suits och ikoniska fotografier inpräntat på plaggen. The more the merrier är ett slitet uttryck som dock fungerar ovanligt bra här. Addera ett stort självförtroende och toppa med en aning självdistans för 2019:s stilsäkraste look.

 

Moschino

Helmönstrad Silkesskjorta 
4 499 kr

JW Anderson

Police Stripe T-shirt Svart 
2 599 kr

Dsquared2 

Vicious Bros T-Shirt
2 299 kr

Etro

Parrot Print T-shirt
2 899 kr

Tech-inspirerade sneakers

Modevärlden och sneakersfären har kollaborerat mycket de senaste åren. Det är därför inte konstigt att förvänta sig future tech-inspirerade sneakers till våren. Athleisure är namnet på den genre SS19:s skor kommer tillhöra, och detta är året då sneakers blir high tech - på riktigt.

 

Både Nike och Adidas ligger i framkant, och tävlar med innovativa idéer som skall ta marknaden med storm. Exempelvis att skon skall kunna kopplas till ens telefon, eller att 3D-printa sulan till en av modellerna. Ni ser ju; det är på väg att bli väldigt futuristiskt.

En rak byxpassform

Ju högre midja desto bättre, och så länge byxan sitter väl i midja och över stussen är ni rätt på bollen. Därifrån kan de bara falla. Vi ser svenska företaget Our Legacy gå i bräschen för en lysande silhuett. De statuerar exempel efter exempel på hur det skall se ut. Byxor är till för att användas. Det skall kännas skönt och framförallt obehindrat att bära dem.

Funktionella sandaler: ett måste

Det finns inte ett enda modehus som inte satsar på sandaler i något utförande i vår/sommar. Vare sig det rör sig om foträta sandaler eller badtofflor. Det som på tidigt 2000-tal var det största no-no har kommit tillbaka med emfas. Denna sommar skall man ha det, och alla kommer bära det. Och du bestämmer själv om du vill använda strumpor i, eller inte. Bär de tillsammans med ett par raka, höglivade byxor i linne under sommaren. Eller med kort-, korta shorts för hög stilgrad.

Chunky sneakers är här för att stanna

Dad shoes, eller chunky sneakers, har delat klädintresserade män i två läger sedan intåget 2017. Vi har sett Balenciaga revolutionera marknaden med sin Triple S. Antingen gillar man denna typ av skor, eller så gör man verkligen inte det. På vår sida hittar du Philipp Pleins, Dsquared2´s, Moschinos och Eytys versioner. Tunga, tjocka 90-tals inspirerade sneakers kommer fortsätta fängsla och förskräcka under hela 2019. Lägg därtill en smula neonfärgat ljus och en tjock gummisula så är våren 2019:s skoval avslutat.

 

Moschino

Teddy Stamp Sneakers
3 499 kr

Eytys

Angel Patent Sneakers
2 799 kr

Philipp Plein

Runner Skull Sneakers 
8 499 kr

Dsquared2

High Sole Sneakers 
4 999 kr