STIL

Sommarens festivaler och festivalmode

Sommaren är verkligen festivalernas tid på året, och det finns så mycket bra att välja på både i Stockholm och runtom i landet. Men hur skall man klä sig? Du vill få med dig smarta outfits, utan att för den sakens skull packa tungt. Att klä sig på festival är en konstform. Men det är en konstform som går att bemästra med några handfasta tips från oss på Man of a kind.

T-shirt från Dsquared, bandana från Morris heritage

Lollapalooza

Den amerikanska resefestivalen har kommit till Sverige och det är sommarens absoluta snackis. Vill du ha möjlighet att se flest kändisar och mest musik på minst antal timmar skall du befinna dig i Stockholm under slutet på juni. Eftersom detta är festivalen alla snackat om i månader är det viktigt att du klär dig därefter. Skorna från Jil Sander är höjdpunkten av en snygg och minimalistisk outfit, men se för den sakens skull till att inte negligera både t-shirt och scarf. Det är ett enkelt sätt att se avslappnad ut men ändå välklädd.

 

Var: Stockholm

När: 28-30 juni

Årets line-up: Lana Del Rey, Travis Scott, Lykke Li, Billie Eilish, Mike Perry m.fl.

Dsquared2

Punk Flag T-shirt

Morris Heritage

Blommig Bandana

Jil Sander

Lake Sneakers

Tom Ford

Icon Denim Jeansjacka

Summerburst

De senaste årens kanske mest uppskattade dagsfestival är i år minst lika het. Med EDM-världsstjärnor spelandes är det garanterat att 30-31 augusti och 7-8 juni är lika med fest. Men se upp, för i början på juni kan regnet dugga tätt. Se därför till att ta med regnkappan. Svenska Stutterheim gör bland branschens bästa sådana. I en fint blå nyans färg är den ännu fräschare och vi kan försäkra dig om att du kommer sticka ut i publikhavet med denna. Ta också med en bucket hat - det skyddar mot både sol och regn.

 

Var: Stockholm & Göteborg

När: 30-31 augusti & 7-8 juni

Årets line-up: Calvin Harris, Tiësto, Salvatore Ganacci, Will Sparks, Alison Wonderland m.fl.

Stutterheim

Stockholm Regnrock

Séfr

Bucket Hat

Stone Island

Cargo Linnebyxor

Kenzo

Flying Phoenix Vindjacka

Way out west

Vi vill hävda att konserter inte bara handlar om musik. I många fall handlar festivalerna lika mycket om de närvarande. Och hur de klär sig gör mycket för stämningen på festivalen. Vad mer kan man begära en solig augusti-dag än musik och scenkonst tillsammans med snygga människor? På Way out west kommer det, med allra största säkerhet, vara väldigt varmt. Därför gör du klokt i att klä dig i en tunn piké från Zanone och ett par vida shorts från Jil Sander. Addera en keps från Moncler och ett par av Common Projects senaste sommarmodell.

 

Var: Göteborg

När: 8-10 augusti

Årets line-up: Cardi-B, The Cure, Zara Larsson, Seinabo Sey, Yung Lean m.fl.

Zanone

Ice Cotton Kortärmad Piké

Jil Sander

Sean Bis Vida Shorts

Common Projects

Achilles Low Summer Edition Sneakers

Moncler

Berretto Keps

Jacka från kenzo, Väska & Skor från Dsquared2, Shorts från jil sander