LIVSSTIL

Sommarens resmål

Sommaren närmar sig med stormsteg och med det också ledigheten. Om du ännu inte bokat resa - fortsätt då att läsa för lite välbehövd inspiration, och kanske också lite motivation inför slutspurten. Det här är sommarens resmål.

Foto: Pixabay

San Sebastián, Spanien

 

Denna spanska kustpärla får inte den uppskattning som staden förtjänar. San Sebastián har allt varenda svensk uppskattar: surfing, bra restauranger, kilometerlånga stränder och en välbevarad gammal del av staden. Den baskiska matkulturen har fått de allra mest inbitna matälskare att besöka staden. Staden kryllar av pintxos-restauranger i autentiskt stuk till ett rimligt pris. Staden kryllar också av barer i världsklass och Michelin-stjärniga restauranger. Utöver god mat och vacker natur är också San Sebastián en go to-destination för konst och kultur. Och det bästa av allt är att det inte ännu blivit populistiskt.

 

Bo: Lyxhotellet Maria Cristina i gamla stan, Airbnb

Se: La Concha, Slottet Miramar, San Telmo museum

Resa: Direktflyg till Biarritz eller Bilbao och därefter buss eller tåg

Foto: Pexels

Mykonos, Grekland

 

Mykonos är, sedan mitten på 70-talet, välkänt som en plats där fest är i centrum. Det finns dock en annan sida av Mykonos. En sida där mysiga, lugna men vackra torg rymmer restauranger och barer. Vackra gränder, kullersten och sandvita hus. Eftersom ön är liten är det behändigt att hyra en cykel och upptäcka det karga landskapet. Passa på att stanna på en av alla lokala barer och njut av en kall Mythos innan du cyklar vidare. Det är en plats som bara måste besökas.

 

Bo: Boutiquehotellet A Hotel

Se: Landskapet och korallreven

Resa: Direktflyg med chartermöjlighet under hela sommarhalvåret

Foto: Pexels

Cap d’Antibes, Frankrike

 

Hela franska rivieran är ett måste att besöka. Cote d’Azur kryllar av vackra, gamla fiskelägen som exploaterats och tagits om hand. Saint-Tropez, Saint-Jean-Cap-Ferrat, Éze och Juan-Les-Pins är bara några exempel, och alla pärlor ligger inom en radie på 10 mil. Vilket gör det möjligt att besöka varenda en av dem under din vistelse. ”Cappen” ligger på en udde i anslutning till Antibes och är en av franska rivierans absoluta höjdpunkter. Kändisar har vallfärdats till denna plats i över 100 år - och det har de gjort av en anledning.

 

Bo: Hôtel du Cap-Eden-Roc

Se: Staden Antibes, Le Sentier du Littoral

Resa: Direktflyg till Nice, därefter buss till Antibes

foto: Pexels

Marrakech, Marocko

 

Den rosa staden har en självklar plats på denna lista. Smeknamnet kommer från mängden husfasader som går från ockra till babyrosa. En vacker stadsbild om du frågar oss. Marrakech är en gammal berberstad och anses allmänt vara en av Nordafrikas definitiva kulturcentrum. Det är en stad som kryllar av härlig mat, konst och arkitektur. Runt den gamla delen av staden ringlar sig en medeltida stadsmur. På andra sidan muren ligger vackra franskinspirerade villor, nattklubbar och golfbanor. Marrakech är en stad du kan roa dig i rikligt.

 

Bo: Royal Mansour Marrakech

Se: Medina, Koutobia-moskén och Djemaa el Fna

Resa: Mellanlandning i någon större europeisk stad.

Funderar du över packningslistan? Läs vår artikel om hur du är rätt klädd för semestern