STIL

Sommarens svala byxor

När vädret når över 25°c är nästan alla kläder för varma. Men att gå i badbyxorna hela sommaren, dag som kväll, är inte ett alternativ. Nej, istället har vi tagit fram våra favoritbyxor att strosa omkring i under de varma dagarna i sommar.

Sneakers från Common Projects

Att känna sig instängd i sina kläder en het juli-dag är inte något vi önskar någon. Det är en obekväm känsla, men det går rätt enkelt att undvika. Med en hjälpande hand från oss på Man of a kind kommer den känslan vara ett dunkelt minne blott. Det bästa tipset vi kan ge är att bära ett par byxor i en något vidare passform - förslagsvis i en ljus färg, i ett tunt material. Dessa byxor är inte alls dumma att ta en extra kik på:

Chinos från Mason's, pikétröja från Z Zegna

Chinos

Chinos är månne de mest användbara byxorna en man kan bära. Eftersom de med största sannolikhet fungerar till alla andra kläder du har i garderoben. Just dessa är i en väldigt tunn bomullskvalitet som gör det möjligt att bära dem under varma dagar på sommaren. Färgen är dessutom fräscht sommarblå, och passar ruskigt bra att bära under midsommarhelgen på Västkusten. Vi rekommenderar att bära byxorna tillsammans med en välsittande vit, långärmad pikétröja och ett par Common Projects. Det är en svårslagen sommarklädsel som alltid fungerar.

Mason's

Extra Slim Chinos
 

Z Zegna

Långärmad Pikétröja
 

Calvin Klein

T-shirt
 

Common Projects

Low Achilles Original
 

Linnebyxor från Morris Heritage, Linneskjorta från BOSS

 

Linnebyxor

Det finns inga material som är lika optimala för sommaren som linne faktiskt är. Det är det material, av alla, som andas bäst. Bara det lockar väl ganska mycket? Addera därtill en mörkblå färg och en snygg passform på byxorna, och ekvation är löst. Dessa byxor är mer dressade, men det betyder inte att du inte kan klä ned dem. De garanterar bara att du ser välklädd ut. Modellen är avsmalnande, men inte för smal - eftersom du skall kunna röra dig obehindrat i dem. Bär dessa linnebyxor tillsammans med en upprullad ljusgrå linneskjorta och ett par penny loafers i mocka.

Morris Heritage

Linnebyxor
 

Morris Heritage

Linnekavaj
 

BOSS

Linneskjorta
 

Canali

Mockaloafers
 

Tencelbyxa, Skjorta och jacka från NN07

Tencelbyxor

Dessa sweatpants är ett svalt, smart val under sommarens varmaste dagar - när du planerar på att strosa omkring avslappnat. Det svenskdanska märket NN07 har plockat fram dessa byxor i ett tencelmaterial som är väldigt mjukt och följsamt. Byxorna är utrustade med en elastisk midja som är justerbar med knytband. Passformen är avslappnad, precis som ett par sweatpants bör vara. Bär byxorna tillsammans med en sommartunn jacka från samma varumärke, och med ett par vita Common Projects.

NN07

Tencelbyxor
 

NN07

Kort Jacka
 

NN07

Kortärmad Skjorta
 

HUGO

2-pack Kalsonger