STIL

Stiltips: Fem accessoarer att bära

Man brukar säga att accessoarerna gör klädseln. Vi vill sträcka det ännu längre genom att säga att accessoarerna gör mannen. Många av accessoarerna vi vill lyfta i denna artikel har du säkert redan. Men det kan vara värt att se över det där skärpet. Är det verkligen lika snyggt som det var när du köpte det? Håller det fortfarande måttet (no pun intended)? Om svaret är nej är det dags att investera i ett nytt.

 

Vår + keps = sant

Kepsen är den klockrena accessoaren för de dagar du inte orkar göra dig i ordning. Det är en lysande lösning när du skall ned på stan för att gå ett ärende eller om det är en söndag och du är trött efter helgens festligheter. Vi älskar kepsen som detalj. Antingen bär du den med ett tryck på, eller så bär du den i en monokrom färg till en klädsel i jordnära färger. Det är minst lika uttrycksfullt. Vi kan tycka att kepsen idag fått en något oförtjänt ungdomligt prägel. Det är ett klassiskt plagg som gör sig lika bra i en tjockare bomullskvalitet på en äldre man, som det gör på en 22-årig kille.

C.P. Company

Logo Keps
749 kr

Maison Kitsuné

Tricolor Fox Keps
799 kr

Moncler

Berretto Keps 
1 299 kr

Maison Kitsuné

Limone Patch Keps 
999 kr

Scarves är det lyxiga, eleganta valet

Att skydda sin hals från kyla genom att svepa en kashmir-, eller silkessjal över sig är ruskigt trevligt. Det är få plagg som signalerar lyx på samma diskreta sätt som en scarf faktiskt gör. Det är också ett bra sätt att addera färg till en annars avskalad outfit. Det är en accessoar som ger stor effekt, för ett litet bemödande. En personlig favorit är Tom Fords knytnäsduk. Den går att knyta liten runt halsen, eller så kan du stoppa den i bröstfickan på kavajen. Vi älskar att knyta den runt halsen, det är grymt.

Tom Ford

Blockmönstrad Näsduk
1 499 kr

Moncler

Sciarpa Halsduk 
1 599 kr

Etro

Paisley Kashmirsjal 
3 999 kr

Ermenegildo Zegna

Trofeo Kashmir Scarf 
3 399 kr

Håll byxorna på plats: skärpet

I en basgarderob bör det finnas ett svart skärp som matchar dina svarta skor, och ett brunt skärp som matchar dina bruna skor. Om du föredrar det flätat, ribbat eller i platt skinn spelar ingen roll. Därefter kan du, om du vill, börja experimentera med mockabälte i olika nyanser. Eller ett svart med nitar på. Vår favorit, som är denna vårs must have accessoar, är bältet från Tom Ford. Det är ögon-godis.

Morris

Morris Mocka Bälte
699 kr 

Tom Ford

T Icon Skärp 
5 599 kr

Dsquared2

Dsquared2 Plaque Bälte 
2 999 kr

Séfr

Smalt Bälte 
799 kr

Handskar - handlar om att välja rätt

Tänk först och främst på storleken. Behöver du verkligen ha en så stor handske? Förmodligen inte. Det är smart att välja en storlek som stramar en aning. Det skall sitta åt, men inte vara trångt. Skinnet går alltid ut sig efter användande. Vårt bästa tips är att välja en handske som harmonierar med dina skor. Vita sneakers funkar med allt, medan bruna kostymskor gör sig dåligt tillsammans med svarta mocka-handskar. Svenska Hestra gör bland branschens absolut bästa handskar. 

Hestra

Arthur Mockahandskar
799 kr

Moncler

Stickade Handskar 
1 499 kr

Hestra

Handsydda Peccary Skinnhandskar 
2 699 kr

Hestra

Kashmirfodrade Skinnhandskar 
1 299 kr

Din konstant hjälpande partner: väskan

 

Konstigt nog hamnar väskan ofta i skymundan för andra viktiga accessoarer. Det är den accessoar som tar störst plats, och det är den accessoar som underlättar mest i vardagen. Oavsett om det rör sig om en weekendväska, en draw string bag eller en magväska. Investera i någon av nedanstående väskor inför våren; så är du good to go.

BOSS

Pixel Drawstring Ryggsäck 
1 099 kr

Philipp Plein

Active Collection Bumbag
3 799 kr

Paul Smith

Artist Stripe Weekendväska 
7 999 kr

Kenzo

Kenzo Bling Bumbag 
4 499 kr