STIL

Plaggen för dig som inte vill släppa semesterkänslan

Såhär i början av augusti är semestern över för de flesta och det är dags att återgå till arbetet. Efter en rekordvarm sommar som dessutom verkar hålla i sig ett bra tag till kan det kännas motigt att återigen klä sig i kostym, skjorta och slips. Vi vill därför tipsa om några material och plagg för dig som inte riktigt vill släppa sommarkänslan bara för att det är dags att återvända till kontoret. 

 

Eleganta och dressade plagg i merinoull

Fördelarna med merinoull är många, speciellt för den som vill klä sig i något annat än enklare bomullsplagg under sommaren. Den mest uppenbara under årets hetare månader är dess förmåga att andas och reglera temperaturen. Plagg i materialet värmer när det är kallt och kyler av när det är varmt. En annan positiv egenskap är att merinoullen har ett naturligt antibakteriellt skydd som förhindrar plaggen från att lukta illa. Efter användning räcker det i regel att vädra plaggen för att de återigen ska kännas fräscha. 

Moncler

Maglione Stickad Tröja
2 699 kr

John Smedley

Huntswood Merino Väst
1 799 kr

John Smedley

Lundy Merino Pullover
1 799 kr

Morris Heritage

Dressad Kofta
2 799 kr

Dressad piké eller T-shirt istället för skjorta

Det en trend inom herrmodet där det är allt ovanligare att man ser män som bär skjorta och slips till jobbet ifall inte tjänsten kräver det. Istället väljer många en dressad kort- eller långärmad piké eller en finare t-shirt till kostymen eller kavajen. Detta är något som italienska gentlemän gjort länge, men som fram tills för några år sedan varit en relativt ovanlig syn i Sverige. Fördelen med stilen är att den känns både dressad och avslappnad på samma gång och passar både på jobbet och för en after work på närmsta takterrass.

Jil Sander

Basic T-shirt
899 kr

Moncler

Logo Pikétröja
1 599 kr

Sunspel

Q82 Short Sleeve Crew
749 kr

Ermenegildo Zegna

Stickad Pikétröja
3 499 kr

Okonstruerade kavajer

Plagget som Boglioli gjort till sitt signum är det perfekta alternativet för personen som vill bära kavaj på jobbet, men samtidigt känna sig lika bekväm som han gjorde under semesterresan till medelhavet. Avsaknaden av mellanlägg och belägg i axlarna gör att det känns som att man har på sig sin skönaste kofta istället för en stel kostym. Kavajen får ett nästan nonchalant uttryck och om passformen är den rätta anpassar sig plagget efter bärarens kropp på ett helt annat vis än vad en uppbyggd klarar av att göra.     

L.B.M. 1911

Fiskbensmönstrad Blazer
5 499 kr

Z Zegna

Drop 8 Lätt Blazer
5 999 kr

Boglioli

Blazer
7 499 kr

Boglioli

Hopsack Blazer
7 499 kr