LIVSSTIL

Fem favorit-dofter inför alla hjärtans dag

Att dofta gott på dejten är minst lika viktigt som kläderna du bär. Här hittar du fem favorit-dofter just nu.

1.Versace Eros Pour Homme EdT 30 ml

Versace Eros Pour Homme är en doft med ledorden kärlek, passion, skönhet och åtrå. En unik aura av sensualitet och virilitet. En kärlekshymn från den triumferande och praktfulle Guden EROS. Doften har en intensiv och strålande fräschör från kombinationen av myntablad, italiensk citron och gröna äpplen. Beroendeframkallande sensuella noter av tonkaböna, bärnsten, geranium och vanilj. Livlig kraftfullhet symboliserad av bland annat det ädla träslaget cederträ följt av vetiver och ekmossa.

 

Toppnoter: Mynta, äpple och citron

Hjärtnoter: Tonkaböna, bärnsten och geranium

Basnoter: Cederträ, vetiver, ekmossa och vanilj

Versace

Versace Eros Pour Homme EdT 
475 kr

2. BOSS Bottled 20th Anniversary EdT 50 ml

En av världens mest sålda dofter, av en anledning. Denna limiterade utgåva är samma doft som originalet men med en ny förpackning. Parfymen inleder med toppnoter av citrusfrukter, plommon och äpple för att sedan övergå i hjärtnoter av kanel och mahogny. Avslutningsvis avrundas parfymen med basnoter av vanilj, sandelträ och vetiver.

 

 

Toppnoter: Äpple

Hjärtnoter: Geranium, kanel

Basnoter: Sensuella tränoter

BOSS 

BOSS Bottled 20th Anniversary EdT
310 kr (-50%)

3. Dolce & Gabbana The One For Men EdT 50 ml

En elegant och sensuell doft från Dolce & Gabbana som helt klart är modern men också en tidlös klassiker. Det är den naturliga, manliga versionen av Dolce & Gabbana The One. The One for Men är precis som Dolce & Gabbana mannen: karismatisk och förförisk, elegant och sofistikerad och han är mån om sitt utseende. Han är en modern njutningsmänniska som aldrig passerar obemärkt förbi. The One for Men är ett koncentrat av elegans och sensualitet. En doft som är både klassisk och modern, pulserande och sympatisk. En kryddig orientalisk doft som skapats ur den harmoniska blandningen av tobak och träiga noter.

 

Toppnoter: Grapefrukt, koriander och basilika

Hjärtnoter: Kardemumma, ingefära och apelsinblomma

Basnoter: Cederträ, amber och tobak

Dolce & Gabbana

Dolce & Gabbana The One For Men EdT
670 kr

4. Acqua di Parma, Colonia Eau De Cologne 100 ml

En fräsch, raffinerad och tidlös doft från Acqua Di Parma för en pragmatisk och framgångsrik man som älskar tradition. En komposition som är född från soliga sicilianska citrusfrukter och den harmoniska blandningen av blommiga essenser som lavendel och Damascenerros som sammanstrålar med träiga noter av vetiver, sandelträ och patchouli i basen.

 

Toppnoter: Citron, Söt apelsin, Kalabrisk Bergamott

Hjärtnoter: Lavendel, Rosor, Verbena, Rosmarin

Basnoter: Vetiver, Sandelträ, Patchouli

Acqua di Parma

Colonia Eau De Cologne
1 190 kr

5. Paco Rabanne, INVICTUS 50 ml

Paco Rabanne INVICTUS är en fräsch och sensuell sammansättning som står i stark kontrast mot den traditionella herrdoften. Varken en transparant sommardoft eller en traditionell cologne, INVICTUS är en extremt strukturerad doft med ett tydligt uttryckt djup och bas. Den uppfriskande doften skapas med marina ackord, grapefruktskal och lagerblad. Doften har beroendeframkallande egenskaper som kommer från den ultra-maskulina identiteten. Idén bakom parfymen är baserad på mästaren, mannen du avundas som skapar en sexuell attraktion och är en gudalik hjälte.

 

Toppnoter: grapefrukt och marina ackord

Hjärtnoter: aromatiska lagerblad och jasmin

Basnoter: patchouli, ekmossa och ambra

Paco Rabanne

 Paco Rabanne, INVICTUS
650 kr