STIL

Tre sätt att bära casualskjortan

Det mest mångsidiga plagget måste vara den vita skjortan. I synnerhet en vit skjorta i lite grövre tyg. Det är det manliga plagg som allra enklast går att klä upp och ned, men samtidigt går att kombinera med alla andra plagg i din garderob. Tre sätt att bära casualskjortan är vår take på den vita skjortan.

Vilka plagg är det som bygger en bra basgarderob? Casualskjortan är definitivt en stapelvara. En stapelvara som måste räknas vara en garderobsklassiker. Det är ett plagg som går att kombinera i princip till oändligheten, och som fungerar i alla färger. Vi har valt att utgå från en vit ledig skjorta från NN07 som bas till våra tre stilar.

NN07

Sixten Oxfortskjorta 
999 kr

Skjortan över t-shirten

Att bära en casual skjorta över en t-shirt är ett ypperligt sätt för att tona ned formaliteten på klädseln. Vill du bära den så; se då till att tänka på att bära skjortan uppknäppt och samtidigt ha t-shirten instoppad. Det är för att skapa harmoni i outfiten, så att det inte ser plottrigt ut. Det sänder en medveten signal. I annat fall är det naturligtvis alltid snyggt att skippa t-shirten och bära skjortan till alltifrån jeans, kostymbyxor, chinos eller shorts. En vit skjorta i exempelvis oxford slår aldrig fel.

L'Homme Rouge

Comfort Pants 
1 699 kr

Sunspel

Sea Island Cotton T-shirt 
1 399 kr

Till jeans och hoodie

När du vill klä dig anonymt men inte vill kompromissa med stilen är hoodien din vapendragare, och för det inkonsekventa majvädret är det ett riktigt bra plagg att packa med i tote bagen. Egentligen fungerar hoodien i alla färger, från marinblå till ljusbeige. Men det är något visst med en vit skjorta under en ljusgrå hoodie till ett par klarblå jeans. Det bara funkar.

Tom Ford

Garment Dyed Hoodie 
10 099 kr

NN07

Wilson Slim Jeans 
1 399 kr

Skjorta på skjorta

Overshirt, eller skjortjacka som den också kallas, är ett av de trendigaste vanliga plaggen du kan bära. Men hur bär man den? Över en t-shirt? Över en skjorta? Svaret är absolut på bägge. Att bära skjorta på skjorta är både praktiskt och snyggt. I vår kommer vi se ännu mer av skjortjackan, och på vår sida finns den i många olika utföranden. En overshirt i exempelvis mocka, bomull, denim och manchester gör att det finns oändliga möjligheter för variation.

Tom Ford

Western Jeansskjorta 
3 999 kr

NN07

Wilson Slim Jeans 
1 399 kr